Η.Π.Α.: Η Toyota ξεπέρασε σε πωλήσεις την General Motors μετά από 90 χρόνια

Toyota

Για πρώτη φορά στην ιστορία μετά το 1931, η General Motors χάνει την πρώτη θέση των πωλήσεων στις Η.Π.Α. από μια άλλη μάρκα, την Toyota.

Με μια πολύ μεγάλη αλλαγή ανακοινώθηκαν οι πωλήσεις του 9μήνου του 2021 για την αμερικάνικη αγορά αυτοκινήτου, αφού η General Motors για πρώτη φορά μετά από 90 χρόνια έχασε την πρώτη θέση των πωλήσεων από μια άλλη εταιρεία.

Με βάση λοιπόν τα επίσημα στοιχεία, η Toyota έχει ταξινομήσει το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 1,86 εκατομμύρια αυτοκίνητα στις Η.Π.Α., ξεπερνώντας τη General Motors που έχει σημειώσει 1,78 εκατομμύρια πωλήσεις.

Σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, η Toyota έχει καταφέρει να σημειώσει άνοδο 27,9% στις πωλήσεις της, ενώ η GM εμφανίζει μεν άνοδο, όμως το ποσοστό της είναι πολύ μικρό (0,1%).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
General Motors

Αξίζει να σημειωθεί ότι η General Motors πήρε την πρώτη θέση των πωλήσεων στην αγορά των Η.Π.Α. το 1931 από τη Ford και έκτοτε, δεν την έχει χάσει ποτέ ξανά μέχρι και σήμερα.

Ο λόγος για αυτή την επίδοση της General Motors έχει να κάνει με τα προβλήματα στην παραγωγή των αυτοκινήτων που ήρθαν ως συνέπεια της παγκόσμιας κρίσης με τους ημιαγωγούς (chips), η οποία οδήγησε πολλά εργοστάσια της εταιρείας στις Η.Π.Α. να μειώσουν τους ρυθμούς τους ή και να την σταματήσουν εντελώς.

Πλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι στις περισσότερες εγκαταστάσεις της από την ερχόμενη εβδομάδα θα βάλει ξανά την παραγωγή σε κανονικούς ρυθμούς. Από την πλευρά της Toyota, πηγή μέσα από την ιαπωνική φίρμα ανέφερε ότι στόχος της εταιρείας δεν ήταν η πρωτιά στις πωλήσεις των Η.Π.Α., αλλά αυτό το γεγονός συνέβη λόγω των προβλημάτων και ανακατατάξεων που έχουν φέρει στην αγορά οι ημιαγωγοί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε τους επόμενους μήνες για να δούμε εάν τελικά η Toyota καταφέρει να διατηρήσει αυτή της την θέση ή εάν η GM επανέλθει στην κορυφή.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ