Ένα ηλεκτρικό Super-Sedan της McLaren απέναντι στην Porsche Taycan

McLaren electric sedan render

Η McLaren φέρεται να ετοιμάζει ένα τετράθυρο ηλεκτρικό sedan για να ανταγωνιστεί απευθείας την ηλεκτρική Porsche Taycan, και φυσικά για να περάσει και εκείνη στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Η στροφή στον ηλεκτρισμό είναι μία από τις προτεραιότητες που έχει θέσει ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας του Woking, Michael Leiters - σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, Mike Flewitt, που ήθελε να διατηρήσει τη βρετανική φίρμα ως κατασκευαστή θερμικών supercars με υβριδικά συστήματα, όπως εκείνο της McLaren Artura.

Ανεπίσημα σχέδια αυτόνομων σχεδιαστών, για μια ενδεχόμενη McLaren Super Sedan
Ανεπίσημα σχέδια αυτόνομων σχεδιαστών, για μια ενδεχόμενη McLaren Super Sedan
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει ο Leiters, η McLaren δεν θα ακολουθήσει το δρόμο των Rimac, Pininfarina και Lotus για την κατασκευή κάποιου εξωτικού ηλεκτρικού hypercar 2.000 ίππων. Αντιθέτως, κλίνει προς την κατασκευή ενός πιο «γήινου» ηλεκτρικού supercar, που φημολογείται ότι θα είναι είτε SUV είτε τετράθυρο sedan - ή και τα δύο.

Ο Leiters λέει, συγκεκριμένα, πως «πλέον η τεχνολογία είναι πολύ πιο ώριμη για να την εξατομικεύσουμε, για να δημιουργήσουμε ένα [ηλεκτρικό] αυτοκίνητο με περισσότερο lifestyle και χρηστικότητα. Αυτές οι λέξεις θα σας οδηγήσουν σε κάποια συμπεράσματα, αλλά σκέφτομαι ότι το στοιχείο-κλειδί για την [ηλεκτρική] McLaren είναι δυνητικά η δυνατότητα ύπαρξης περισσότερων επιβατών στο εσωτερικό της. Ίσως απαραίτητα με αυξημένο ύψος από το έδαφος, αλλά θα μπορούσε».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι βασικές αρχές της McLaren, στη δημιουργία ακόμα και ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, θα πρέπει να παραμείνουν - σύμφωνα με τον Leiters. Οι αρχές αυτές είναι η κατασκευή χαμηλού βάρους, και το δυναμικό DNA της συμπεριφοράς του αυτοκινήτου στο δρόμο. Σύμφωνα, επίσης, με τον ισχυρό άνδρα της εταιρείας, μια ηλεκτρική McLaren δεν θα μπορούσε να κοστίζει κάτω από 200.000 λίρες (περίπου 240 χιλιάδες ευρώ).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ