Ηλεκτρικό πατίνι προκάλεσε φωτιά σε πολυκατοικία 37 ορόφων (Video)

Φωτιά από ηλεκτρικό πατίνι

Σχεδόν 40 τραυματίες, οι δύο εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, άφησε πίσω της φωτιά που ξέσπασε σε συγκρότημα διαμερισμάτων στη Νέα Υόρκη και οφείλεται σε ηλεκτρικό πατίνι.

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν δεκάδες πυροσβέστες στη Νέα Υόρκη, οι οποίοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μια πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυόροφο συγκρότημα κατοικιών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά ξέσπασε στον 20ο όροφο του συγκροτήματος με τα σχεδόν 300 διαμερίσματα και πήρε γρήγορα διαστάσεις.

Τα σωστικά συνεργεία προχώρησαν άμεσα στον απεγκλωβισμό των ενοίκων, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αποτρέψουν τον σοβαρό τραυματισμό δύο εξ αυτών, οι οποίοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι αρχές σχετικά με το περιστατικό, αποκάλυψαν ότι η φωτιά προκλήθηκε από ένα ηλεκτρικό πατίνι και συγκεκριμένα από την μπαταρία η οποία φόρτιζε.

Η πληροφορία αυτή προκαλεί ανησυχία σχετικά με την αξιοπιστία και την ασφάλεια των ηλεκτρικών πατινιών που πληθαίνουν και στην ελληνική αγορά και προέρχονται από «ανώνυμους» κατασκευαστές.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που επιλέξει κανείς να φορτίζει ένα ηλεκτρικό πατίνι ή ένα ηλεκτρικό ποδήλατο εντός του διαμερίσματος, θα ήταν θεμιτό η διαδικασία αυτή να μην πραγματοποιείται απουσία των ενοίκων ώστε να υπάρχει έστω και μια στοιχειώδης επίβλεψη.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ