Τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία βγαίνουν στους δρόμους -Ποιος δήμος κάνει την αρχή

Ηλεκτρικά λεωφορεία

Ένα όνειρο που για πολλούς έμοιαζε άπιαστο, γίνεται πραγματικότητα. Από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου τέσσερα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία ξεκινούν τα δρομολόγιά τους σε έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της Αττικής.

Ένα σημαντικό βήμα για τον περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των δημόσιων μεταφορών πραγματοποιεί ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, θέτοντας στην κυκλοφορία ηλεκτροκίνητα λεωφορεία.

Τα τέσσερα ηλεκτρικά λεωφορεία θα εξυπηρετούν σε καθημερινή βάση τους δημότες στις τρεις γραμμές της δημοτικής συγκοινωνίας, εξυπηρετώντας σε μηνιαία βάση περισσότερους από 20.000 δημότες.

Ηλεκτρικά λεωφορεία
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης έχουν ήδη δημιουργηθεί οι υποδομές φόρτισης των ηλεκτρικών λεωφορείων, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου, Γιάννη Κωνσταντάτου, θα υπάρχει και η δυνατότητα φόρτισης μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων, γεγονός που θα μηδενίσει τη περιβαλλοντική επιβάρυνση από την καθημερινή κίνηση των λεωφορείων.

Ένα ακόμα συγκριτικό πλεονέκτημα των ηλεκτρικών λεωφορείων είναι και ο σημαντικός περιορισμός του θορύβου ο οποίος παράγεται από τη λειτουργία ενός θερμικού -πιθανότατα πετρελαιοκίνητου- συστήματος κίνησης.

Τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης είναι ιταλικής προέλευσης, κατασκευασμένα από τη βιομηχανία Rampini, διαθέτοντας αυτονομία 200 χιλιομέτρων σε αστικό κύκλο.

Ηλεκτρικά λεωφορεία

Η απόδοση του ενός ηλεκτροκινητήρα φτάνει τα 230 kW, η μέγιστη ισχύς φόρτισης τις 210 kWh, ενώ σε ό,τι αφορά τη χωρητικότητά των επιβατών, αυτή φτάνει τα 45 ή τα 48 άτομα, ανάλογα με τη διαμόρφωση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως γνωστόν, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους αναμένεται να προστεθούν στον στόλο των αστικών συγκοινωνιών Αθήνας και Θεσσαλονίκης 350 ηλεκτρικά λεωφορεία, αλλάζοντας την καθημερινότητα δεκάδων χιλιάδων επιβατών και κατοίκων των μεγαλύτερων αστικών κέντρων της χώρας.  

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ