Αυτό είναι το νέο μεγάλο deal στην αγορά -Η εταιρεία-κολοσσός που δημιουργήθηκε

εταιρεία κολοσσός

Allianz Ελλάδος και Ευρωπαϊκή Πίστη δημιουργούν μία ενιαία εταιρεία - Τι σημαίνει αυτό για εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους;

Ολοκληρώθηκε και επίσημα η ενοποίηση των δύο μεγάλων ασφαλιστικών εταιρειών στην Ελλάδα η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες αλλά χρειάστηκε να περάσει αρκετός καιρός ώστε οι ασφαλιστικές να λάβουν τις απαραίτητες από το νόμο εγκρίσεις και να προχωρήσει η υλοποίηση των σχεδίων τους.

Ειδικότερα σήμερα 1η Ιουνίου ολοκληρώθηκε η νομική συγχώνευση των δύο εταιρειών Allianz και Ευρωπαϊκή Πίστη και τα ηνία της νέας εταιρείας με την επωνυμία Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη Μ.Α.Α.Ε. θα τα αναλάβει το νέο διοικητικό συμβούλιο. Παράλληλα το νέο δ.σ. θα αποφασίσει την αναδιάρθρωση του κοινού πλέον δικτύου πωλήσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να υπενθυμίσουμε ότι έχουν προηγηθεί η προαιρετική δημόσια πρόταση της Allianz για εξαγορά μέσω  του Χρηματιστηρίου Αθηνών για το σύνολο των μετοχών της Ευρωπαϊκής Πίστης όπως επίσης και οι διαδιακασίες εξόδου της εισηγμένης από το Χ.Α.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της νέας εταιρείας η νομική συγχώνευση των δύο ασφαλιστικών δεν επιφέρει καμία απολύτως αλλαγή στη σχέση με τους πελάτες, δεν θα αλλάξει τους όρους των συμβολαίων αλλά ούτε και των τιμών ενώ επίσης τονίζεται ότι οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι ασφαλιστικές θα βελτιωθούν όπως επίσης και οι τρόποι επικοινωνίας.

Η νέα εταιρεία με βάση τα επίσημα δημοσιευμένα στοιχεία του 2022 αποτελεί τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία στον Κλάδο Γενικών Ασφαλίσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως επισημαίνεται και σε σχετική ενημέρωση της νέας εταιρείας: «Στην Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη έχουμε ως στόχο να αξιοποιήσουμε, προς όφελος όλων των ασφαλισμένων μας, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των συγχωνευμένων εταιριών. Ως μία ομάδα, εργαζόμαστε για να σας παρέχουμε υπηρεσίες και προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να προστατεύσετε τα αγαθά για τα οποία αγωνίζεστε καθημερινά όπως το εισόδημα, η οικογένεια, η περιουσία και η ποιότητα της ζωής σας.»

Στελέχη της Allianz έχουν επισημάνει ότι πιστεύουν στην οικονομία της Ελλάδας και στις δυνατότητές της ενώ με την εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης κατακτούν την κορυφή στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και θέτουν το ιδανικό θεμέλιο για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Από την άλλη μεριά η μεταβίβαση της Ευρωπαϊκής Πίστης στην Allianz αποτελεί ένα πολύ μεγάλο επιχειρηματικό γεγονός όχι μόνο για τον κλάδο αλλά και για τους περίπου 6.000 εργαζομένους αλλά και πάνω από 500.000 ασφαλισμένους που έχουν εμπιστευθεί την εταιρεία ασφαλίσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα επόμενα βήματα

Οι δύο εταιρίες δημιούργησαν από κοινού μια ενιαία διοικητική και οργανωτική δομή που συνδυάζει τα πιο δυνατά τους σημεία. Αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των συγχωνευμένων εταιριών, η νέα εταιρεία έχει ως πρώτο στόχο να αναδειχθεί ως η ασφαλιστική εταιρία πρώτης επιλογής της κοινωνίας των πολιτών και της κοινωνίας των εργαζομένων.

Τα επόμενα ορόσημα στην κοινή πορεία των δύο εταιριών, αναμένονται μέσα στο 2024 και αφορούν στην ολοκλήρωση μιας ενοποιημένης εμπορικής δομής, στο μεγαλύτερο και πιο ισχυρό δίκτυο συνεργατών στην Ελλάδα, στην μετάβαση σε ένα κοινό εμπορικό brand, στην εφαρμογή ενός ενιαίου ανταγωνιστικού προϊοντικού καταλόγου και στην σταδιακή υιοθέτηση ενός πλήρως ευθυγραμμισμένου μοντέλου λειτουργίας, με κοινές διαδικασίες, συστήματα και υποδομές, βασιζόμενοι στα επιτυχημένα μοντέλα και των δύο εταιριών.

Ο CEO της ενοποιημένης εταιρίας Χρήστος Γεωργακόπουλος δήλωσε σχετικά: «Tο αναλλοίωτο διαχρονικά όραμά μας είναι να εξασφαλίζουμε στους ασφαλισμένους μας τα αγαθά για τα οποία αγωνίζονται νυχθημερόν όπως το εισόδημά τους, η οικογένειά τους, η περιουσία τους και η ποιότητα της ζωής τους, να εξασφαλίζουμε στους εργαζομένους μας και ειδικότερα στα δίκτυα διανομής, συνθήκες ασφάλειας, ανεμπόδιστων προοπτικών εξέλιξης, ανθρώπινο περιβάλλον εργασίας και δίκαιη ανταμοιβή της προσφοράς τους και να εξασφαλίζουμε στους μετόχους μας την καλύτερη δυνατή απόδοση με το χαμηλότερο δυνατό ρίσκο. Είμαστε αισιόδοξοι και αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουμε το όραμά μας καθώς έχουμε ισχυρή πεποίθηση ότι το όνειρο και η πραγματικότητα είναι ένα και το αυτό και ότι αυτό που τα χωρίζει είναι μόνο ο χρόνος».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ