Ακόμη μία κινεζική μάρκα αυτοκινήτων καταφτάνει σύντομα στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου, φέρνοντας για αρχή ένα μοντέλο που στοχεύει να «ταράξει τα νερά» στην κατηγορία του.
Πρόκειται για την iCaur, μία νεότευκτη μάρκα που ως κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων εκκίνησε τη σταδιοδρομία της μόλις το 2023. Το carandmotor.gr μίλησε αποκλειστικά με τους εκπροσώπους της μάρκας που είναι υπεύθυνοι για την επικείμενη είσοδό της στην ελληνική αγορά, και μεταφέρει τις πρώτες επίσημες σχετικές πληροφορίες.
Σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας λοιπόν, η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε πρώτων χωρών στις οποίες η iCaur θα εκκινήσει την ευρωπαϊκή της «επέλαση», μαζί με την Αυστρία, την Κροατία, τη Ρουμανία και τη Σλοβενία.
BUY NOW
Το εικονιζόμενο και στις φωτογραφίες V27 είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που θα καταφτάσει στις παραπάνω αγορές. Πρόκειται για ένα SUV μήκους 5 μέτρων, πλάτους 1,98 μ. και ύψους 1,89 μ., με τις πρώτες οπτικές πληροφορίες να φανερώνουν κιβωτιόσχημη σχεδίαση και μια καθαρόαιμη off-road αισθητική.
Όσον αφορά το σύστημα κίνησής του, το μοντέλο εφοδιάζεται με ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο εκτεταμένης αυτονομίας (REEV), το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία εξασφαλίζει συνολική αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων στον κύκλο NEDC.
Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας εμπιστεύτηκαν οι άνθρωποι της εταιρείας, το V27 θα λανσαριστεί σε δικίνητη και τετρακίνητη έκδοση, με το κινητήριο σύνολο της πρώτης να αποδίδει 252 ίππους (185 kW) και της δεύτερης 457 ίππους (335 kW), ενώ οι δύο εκδόσεις ενσωματώνουν μπαταρίες 20,4 και 34,3 kWh αντίστοιχα.
Οι πρώτες φωτογραφίες από το εσωτερικό του οχήματος φανερώνουν ότι έχει δοθεί έμφαση στην ευρυχωρία για τους επιβάτες (μεταξόνιο 2.900 χιλιοστών), καθώς και μια hi-tech προσέγγιση. Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει μία οθόνη 15,4 ιντσών, ενώ φαίνεται πως η ασφάλεια των επιβατών βρίσκεται στο επίκεντρο, αφού ο οδηγός έχει ως «συμμάχους» 21 συστήματα υποβοήθησης.
Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, τον Οκτώβριο αναμένεται να ανακοινωθεί ο εισαγωγέας των μοντέλων της μάρκας στην ελληνική αγορά, ενώ το πρώτο αυτοκίνητό της, το V27, θα πατήσει τις ρόδες του στη χώρα μας τον Ιανουάριο του 2027, και μάλιστα με χαμηλότερη τιμή από αντίστοιχες premium προτάσεις.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα της εταιρείας, με το V25 να έπεται επίσης μέσα το 2027, πρώτα σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση και στη συνέχεια και με μηχανικό σύνολο εκτεταμένης αυτονομίας (REEV).
Μέσα στο 2028 θα ακολουθήσει και το μικρότερο σε μέγεθος -προς το παρόν- μοντέλο της μάρκας, το V23, καθώς και δύο μοντέλα που ακόμη δεν έχουν παρουσιαστεί, ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV, καθώς και ένα σεντάν, με υβριδικό και αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.