Ιαπωνικά «διαμάντια» έγιναν στάχτη – Δείτε εικόνες

fotia iaponika montela

Πάνω από 20 δημοφιλείς σπορ κατασκευές, συνολικής αξίας 1,4 εκ. ευρώ τυλίχθηκαν στις φλόγες, δημιουργώντας μια εικόνα που προκαλεί λύπη σε κάθε φίλο της αυτοκίνησης.

Άδοξο ήταν το τέλος που είχαν πάνω από 20 ιαπωνικά τετράτροχα κομψοτεχνήματα, μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε σε κέντρο ανακύκλωσης και επεκτάθηκε σε συνεργείο της περιφέρειας Yuen Long του Χονγκ Κονγκ, την Τετάρτη, 15 Ιουνίου.

Πάνω από 20 σπορ αυτοκίνητα των Subaru, Nissan, Honda, Lexus, και Mitsubishi, που η συνολική τους αξία υπερέβαινε τα 1,4 εκ. ευρώ έγιναν στάχτη, συνθέτοντας μια ιδιαίτερα σπαραξικάρδια εικόνα για κάθε φίλο της αυτοκίνησης.

φωτιά ιαπωνικά μοντέλα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας εκ των ιδιοκτητών του συνεργείου ανέφερε ότι αφού ενημερώθηκε για τη φωτιά κατά τις 4.00 π.μ., έφτασε στο γκαράζ στις 5.00 π.μ., για να διαπιστώσει ότι οι φλόγες είχαν τυλίξει πολλά από τα ιαπωνικά «διαμάντια».

Γρήγορα, ωστόσο, η έκταση της φωτιάς έγινε ανεξέλεγκτη, σηματοδοτώντας διαδοχικές εκρήξεις. Επιπροσθέτως, το πάνω διάζωμα του συνεργείου κατέρρευσε, δημιουργώντας ένα σκηνικό που μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο.

φωτιά ιαπωνικά μοντέλα

Όπως πρόσθεσε ο ιδιοκτήτης, και τα 22 οχήματα που βρίσκονταν στο συνεργείο γνώρισαν ολική καταστροφή, ενώ τα περισσότερα από αυτά ήταν αυτοκίνητα που διατίθενται αποκλειστικά για την ιαπωνική αγορά (Japanese Domestic Market (JDM). Τα εν λόγω μοντέλα γνωρίζουν μεγάλη δημοφιλία και στο Χονγκ Κονγκ, όπου εισάγονται μέσω μη εξουσιοδοτημένων εμπόρων.

φωτιά ιαπωνικά μοντέλα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανάμεσα τους και ένα Nissan GT-R R34 αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ που είχε φτάσει πριν από λίγες μέρες στο Χονγκ Κονγκ, όπως και πολλά άλλα ιδιαίτερα αγαπητά σπορ αυτοκίνητα, όπως μερικά Mitsubishi Evo, ένα Subaru Impreza, ένα Honda Type R, ένα Honda S660, αλλά και μία Porsche.

Δεδομένου ότι η φωτιά ξέσπασε σε παρακείμενο κτήριο, οι ιδιοκτήτες του συνεργείου ελπίζουν ότι θα αποζημιωθούν για τις καταστροφές που υπέστη η ιδιοκτησία τους, αλλά επισημαίνουν ότι η διαδικασία θα είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα.

Τέλος, υποστηρίζουν ότι το συνεργείο δύσκολα θα επαναλειτουργήσει, μιας και η δημοφιλία των JDM αυτοκινήτων εξασθενεί, λόγω των αυστηρών ορίων ρύπων.

φωτιά ιαπωνικά μοντέλα
Φωτιά αυτοκίνητα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ