Η ζωή του Enzo Ferrari γίνεται χολιγουντιανή ταινία

enzo ferrari

Το Hollywood ετοιμάζει μια ακόμη ταινία με επίκεντρο το motorsport, αυτή τη φορά για τη ζωή του Enzo Ferrari - τον οποίο φέρεται ότι θα υποδυθεί ο Adam Driver.

Η ταινία για τον Enzo βρίσκεται στο επίκεντρο των προσπαθειών του σκηνοθέτη Michael Mann από το 2015. Ο Mann, σκηνοθέτης των ταινιών Heat και Miami Vice μεταξύ άλλων, αντιμετώπισε αρκετά εμπόδια αλλά φαίνεται ότι τώρα εξασφάλισε τις προϋποθέσεις για την παραγωγή της.

Για την ακρίβεια, αμερικανκά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η παραγωγή της ταινίας θα ξεκινήσει τον προσεχή Μάιο, καθώς ο σκηνοθέτης εξασφάλισε τις συμφωνίες του με εταιρείες διανομής για τις ΗΠΑ και διεθνώς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υποψήφιος για το ρόλο του Enzo Ferrari ήταν αρχικά ο Hugh Jackman και έπειτα ο Christian Bale. Αλλά μετά την αποχώρηση και των δύο, στην τελική φάση του σχεδιασμού της ταινίας φαίνεται ότι για τον πρωταγωνιστικό ρόλο επιλέχθηκε ο Adam Driver, αστέρας του «Πολέμου των Άστρων» και υποψήφιος για Όσκαρ.

Ο Enzo Ferrari (δεξιά) με τον οδηγό της ομάδας John Surtees στο Ιταλικό GP του 1964
Ο Enzo Ferrari (δεξιά) με τον οδηγό της ομάδας John Surtees στο Ιταλικό GP του 1964

Η πλοκή του σεναρίου της ταινίας -που βασίζεται στο βιβλίο «Enzo Ferrari: The Man, The Cars, The Races, The Machine» του αυτοκινητικού συντάκτη Brock Yates- παρακολουθεί τις προετοιμασίες του Enzo Ferrari το καλοκαίρι του 1957 για τον διάσημο ιταλικό αγώνα Mille Miglia, λίγες μέρες μετά την τραγική απώλεια του γιού του Alfredo «Dino» Ferrari.

Μαζί με τον Driver στην ταινία θα πρωταγωνιστήσει και η Penelope Cruz, που θα υποδυθεί την σύζυγο του Enzo, Laura, αλλά και η Shailene Woodley στο ρόλο της μητέρας του Piero Ferrari, Lina Lardi.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Adam Driver στην παγκόσμια πρεμιέρα του Πολέμου των Άνστρων το 2019, δίπλα σε δύο ειδικά διαμορφωμένα αυτοκίνητα της χορηγού της εκδήλωσης, Nissan.
Ο Adam Driver στην παγκόσμια πρεμιέρα του Πολέμου των Άνστρων το 2019,
δίπλα σε δύο ειδικά διαμορφωμένα αυτοκίνητα της χορηγού της εκδήλωσης, Nissan.

Παρότι όλα δείχνουν ότι το πλάνο του Michael Mann επιτέλους προχωράει, το casting ολοκληρώνεται και η προ-παραγωγή της ταινίας έχει ξεκινήσει, δεν είναι γνωστό πότε θα ολοκληρωθεί και θα προβληθεί η ταινία για τη ζωή του εμβληματικού Ιταλού που έμελλε να δημιουργήσει με το cavallino rampante ένα από τα σπουδαιότερα κεφάλαια της ιστορίας της αυτοκίνησης και του motorsport.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ