Η VW ξεπουλάει το εργοστάσιό της στη Ρωσία

Volkswagen 1

Η Volkswagen σχεδιάζει να πουλήσει το εργοστάσιο στη ρωσική πόλη Καλούγκα και ο πιθανός αγοραστής του είναι μία αυτοκινητοβιομηχανία του Καζακστάν.

Σύμφωνα με αναφορές του Reuters, η Volkswagen θα οριστικοποιήσει την απόφασή της να φύγει από την Ρωσία και να πουλήσει μέχρι το τέλος του έτους το εργοστάσιο που διαθέτει στην πόλη Καλούγκα.

Volkswagen 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε απάντηση ερωτήσεων μέσω email, ο εκπρόσωπος της Volkswagen Nicolai Laude είπε: “Παρακολουθούμε διαρκώς τις τρέχουσες εξελίξεις και εξετάζουμε διάφορα μελλοντικά σενάρια. Ωστόσο, δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση”.

Η Volkswagen ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι η παραγωγή στα εργοστάσιά της στην Καλούγκα και στο Νίζνι Νόβγκοροντ θα ανασταλεί μέχρι νεωτέρας λόγω των δυτικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και οι εξαγωγές οχημάτων στη Ρωσία θα σταματήσουν άμεσα.

Volkswagen 3

Το εργοστάσιο της Καλούγκα φημολογείται ότι θα αγοραστεί από την αυτοκινητοβιομηχανία Asia Auto του Καζακστάν, η οποία εδρεύει στην ανατολική πόλη Οσκεμέν και διαθέτει άδεια για την κατασκευή αυτοκινήτων των Volkswagen και Skoda.

Η Volkswagen έχει περίπου 4.200 εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Καλούγκα και μια συμβατική συμφωνία για τη συναρμολόγηση πολλών από τα μοντέλα της στο εργοστάσιο του Νίζνι Νόβγκοροντ που ανήκει στον Όμιλο GAZ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Volkswagen 4

Στις αρχές Ιουλίου, ένα ρωσικό συνδικάτο είπε ότι η Volkswagen θα κλείσει το εργοστάσιο του Νίζνι Νόβγκοροντ και θα μεταφέρει τον εξοπλισμό του σε αυτό της Καλούγκα.

Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στη Ρωσία μειώθηκαν κατά 82% τον Ιούνιο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο του προηγούμενου έτους, αντανακλώντας με τον χειρότερο τρόπο τις κυρώσεις που επηρεάζουν την προμήθεια ανταλλακτικών. Ουσιαστικά, η αυτοκινητοβιομηχανία της Ρωσίας έχει σχεδόν σταματήσει από τότε που η Μόσχα εισέβαλε με στρατεύματα στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Volkswagen 5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ