Τέλος εποχής για τα... λουκάνικα της Volkswagen

Volkswagen Currywurst

Το λουκάνικο «Currywurst», που παράγει η Volkswagen σε δικές της φάρμες και είναι για δεκαετίες το δημοφιλέστερο πιάτο στα εστιατόρια των εργοστασίων της, θυσιάζεται -με πλήθος αντιδράσεων- για χάρη της μετάβασης σε πλήρως χορτοφαγικό μενού.

Για τους Γερμανούς, που έχουν παράδοση τόσο στην παρασκευή λουκάνικων όσο και αυτοκινήτων, το τέλος του «Currywurst» είναι μια πολύ σημαντική είδηση. Στο τεράστιο εργοστάσιο του Wolfsburg, αρχικά, από τις 20 Αυγούστου φέτος ένα από τα δεκάδες εστιατόρια θα αποσύρει τη διάθεσή του, στο πλαίσιο της απόφασης του επικεφαλής Σεφ της εταιρείας να μετατρέψει το μενού των εργαζομένων σε αποκλειστικά χορτοφαγικό από το 2025.

Το εν λόγω εστιατόριο είναι αυτό που γευματίζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι, και η απόφαση δεν θα επηρεάσει τους εργαζόμενους της γραμμής παραγωγής, προς το παρόν. Έτσι, από το τελευταίο δεκαήμερο του φετινού Αυγούστου και μετά, οι πρώτοι θα επιλέγουν μεταξύ vegeterian γευμάτων, που θα περιλαμβάνουν hamburgers με μελιτζάνα ή μπιφτέκι από jackfruit (αρτόκαρπο).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι της Volkswagen πρόφατα αντέδρασαν σθεναρά στην απόφαση της διοίκησης του ομίλου VW να αφαιρέσει το «Currywurst» από τη γραμμή παραγωγής του Golf στο εργοστάσιο του Wolfsburg, με αποτέλεσμα η δεύτερη να οδηγηθεί σε αναδίπλωση.

Ωστόσο, πρόφατα ο διευθύνων σύμβουλος της VW, Herbert Diess, δήλωσε ότι ήδη σε ορισμένα εστιατόρια του εργοστασίου έχει ήδη ξεκινήσει η διάθεση μιας χορτοφαγικής παραλλαγής του διάσημου λουκάνικου της εταιρείας. Και συμπλήρωσε ότι με αυτή την κίνηση ο όμιλος έχει στόχο να προσφέρει λιγότερο κρέας και περισσότερα λαχανικά για τη φορντίδα της υγείας των εργαζομένων.

Η αλήθεια είναι ότι «Currywurst», στην ουσία ένα hot-dog από επεξεργασμένο χοιρινό κρέας, με πικάντινη σως κέτσαπ και συνοδευόμενο από τηγανητές πατάτες, μόνο υγιεινό δεν είναι - ειδικά αν γίνεται συχνή κατανάλωσή του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, η δημοφιλία του λουκάνικου που παρασκευάζει η Volkswagen είναι τέτοια στη Γερμανία, που διατίθεται ακόμα και σε καντίνες του δρόμου και στο supermarket. Πολλοί υποστηρίζουν ότι με τα εκατομμύρια λουκάνικα που έχουν παρασκευαστεί από το 1973 μέχρι σήμερα στις φάρμες γύρω από το Wolfsburg (αν υπολογίζουμε ότι η ημερήσια παραγωγή φτάνει στα 18.000 τεμάχια), αυτό είναι το πιο επιτυχημένο μοντέλο όλων των εποχών της Volkswagen.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ