Η Volvo επενδύει σε start-up ηλεκτρονικών

Νέα εφαρμογή Volvo Cars AR επαυξημένης πραγματικότητας 2023

Η πιο πρόσφατη επένδυση του Volvo Cars Tech Fund, του επενδυτικού βραχίονα της Volvo, είναι αυτή στη Leadrive, μια εταιρεία που ειδικεύεται στα ηλεκτρονικά ισχύος και τις μονάδες ελέγχου για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η Leadrive ιδρύθηκε το 2017 και δραστηριοποιείται στη σχεδίαση και την κατασκευή μονάδων ισχύος που χρησιμοποιούν τεχνολογία καρβιδίου του πυριτίου (SiC). Το καρβίδιο του πυριτίου αποτελεί βάση για την κατασκευή ημιαγωγών και είναι πολλά υποσχόμενο όσον αφορά την ανάπτυξη αποδοτικών και ευέλικτων συστημάτων ηλεκτρικής πρόωσης.

Η επένδυσή της Volvo στη Leadrive ταιριάζει στον οδικό χάρτη της σουηδικής φίρμας για την ηλεκτροκίνηση. Σταθερά προσηλωμένος στην κάθετη ενσωμάτωση, ο οδικός χάρτης της Volvo επιβάλλει τη συνεργασία με εταίρους που σχετίζονται με το αντικείμενό της, όπου αυτό έχει νόημα. Για να υλοποιήσει αυτόν τον οδικό χάρτη, τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει διπλασιάσει τις επενδύσεις σε κρίσιμη τεχνολογία και έχει πάρει σημαντικές αποφάσεις όσον αφορά το τι κατασκευάζει σε σύγκριση με το τι αγοράζει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Leadrive

Για παράδειγμα, η Volvo έχει μεταφέρει in-house την εξέλιξη και την κατασκευή ηλεκτροκινητήρων και εναλλακτών, ενώ επενδύει επίσης σε δικό της λογισμικό διαχείρισης μπαταριών. Επιπλέον, επενδύει στην ανάπτυξη και την παραγωγή των δικών της μπαταριών μέσω της Novo Energy, της κοινοπραξίας της με τη Northvolt, βελτιστοποιώντας τη χημεία των μπαταριών και την ενσωμάτωσή τους στα αυτοκίνητά της Volvo.

Στο σύνολό τους, αυτές οι επενδύσεις σε μπαταρίες, ηλεκτροκινητήρες, εναλλάκτες και λογισμικό διαχείρισης μπαταριών, επιτρέπουν στην εταιρεία να ελέγχει ολόκληρο το σύστημα ηλεκτρικής πρόωσης στα αμιγώς ηλεκτρικά της αυτοκίνητα. Σε συνεργασία με εταιρείες όπως η Leadrive, η Volvo μπορεί να διευρύνει την τεχνογνωσία της και να διερευνήσει νέες συναρπαστικές τεχνολογίες.

Leadrive
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H Volvo ίδρυσε το Volvo Cars Tech Fund το 2018 για να επενδύσει σε εταιρείες και τεχνολογικά πεδία που μετασχηματίζουν τον κλάδο της αυτοκίνησης, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ηλεκτροκίνηση, η αυτόνομη οδήγηση, η βιωσιμότητα και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Το Tech Fund πραγματοποιεί στρατηγικές επενδύσεις που βοηθούν τα start-up να αναπτυχθούν και να επιταχύνουν από κοινού τον μετασχηματισμό του κλάδου των μετακινήσεων διεθνώς.

Η συγκεκριμένη πρόσφατη επένδυση του Tech Fund αποτελεί τμήμα ενός νέου κύκλου άντλησης κεφαλαίων από τη Leadrive, που παραχώρησε στο Tech Fund ένα μικρό μειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία. Περισσότερες οικονομικές λεπτομέρειες δεν δημοσιεύονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ