Η Volkswagen δημιουργεί εταιρεία χαμηλού κόστους

Volkswagen Jetta

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία εξετάζει σοβαρά την περίπτωση της ίδρυσης μιας νέας θυγατρικής εταιρείας, η οποία θα ονομάζεται Jetta και θα απευθύνεται τουλάχιστον σε πρώτο στάδιο, στην αγορά της Κίνας.

Τα σχέδια μιλούν για μια φίρμα, που θα κατασκευάζει αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα, χαμηλού κόστους παραγωγής. Έτσι, τα νέα μοντέλα της αναμένεται να διατίθενται και σε χαμηλότερες τιμές για το κοινό. Για αυτόν τον σκοπό και για να χρησιμοποιήσει τις ίδιες πλατφόρμες, απέκτησε το 5% της μάρκας XPeng.

Το ίδιο επιθυμεί να κάνει, όπως όλα δείχνουν και με μια άλλη εταιρεία, την Leapmotor, της οποίας η ιστορία ξεκινά το 2015. Η τελευταία διαθέτει στην γκάμα της μονάχα EVs, όπως είναι το C01 sedan, το C11 SUV, το μικρό T03 και το coupe S01. Ο Διευθύνων Σύμβουλός της, δήλωσε πως έχουν ήδη ετοιμάσει καινούριο πάτωμα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που προορίζονται για το 2025.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
VW id.3

Ο λόγος λοιπόν που η Volkswagen θέλει να αναμειχθεί με την Κίνα, είναι διότι εταιρείες σαν την BYD, αλλά και την Tesla την ξεπερνούν σε πωλήσεις στην τοπική αγορά. Το concept που σκέφτεται είναι κάτι παρόμοιο με αυτό που κάνει η Renault με την Dacia. Μόνο που σε αυτήν την περίπτωση, θα έχουμε να κάνουμε μόνο με αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Έτσι κι αλλιώς, το πρώτο βήμα έχει γίνει ήδη με την Audi (ανήκει στον όμιλο VW) που έχει συμφωνήσει κάτι αντίστοιχο με την SAIC, η οποία είναι πια η ιδιοκτήτρια της MG. Μένει να αποφασίσει οριστικά λοιπόν και η μητρική Volkswagen να μπει ενεργά σε αυτό... το παιχνίδι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ