Η τρισδιάστατη εκτύπωση στην υπηρεσία του νέου Peugeot 308

Peugeot 308 2022

Η γκάμα των αξεσουάρ του νέου Peugeot 308 εμπλουτίζεται με μια σειρά μοναδικών προϊόντων που δημιουργήθηκαν με τη χρήση τρισδιάστατου εκτυπωτή.

Η Peugeot επανασχεδιάζει διάφορα αξεσουάρ αυτοκινήτου χάρη στην καινοτόμο τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης και ένα ολοκαίνουργιο εύκαμπτο συνθετικό πολυμερές.

Peugeot 308 3D Print interior parts 1
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαθέσιμη στο κατάστημα Peugeot Lifestyle, η νέα σειρά αξεσουάρ του καινούριου Peugeot 308 περιλαμβάνει μια βάση γυαλιών ηλίου, μια θήκη για μπουκάλι ή κουτάκι αναψυκτικού και μια θήκη τηλεφώνου/καρτών. Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται τεχνολογία 3D printing σε αξεσουάρ καμπίνας αυτοκινήτου, μια καινοτομία που φαίνεται πολλά υποσχόμενη για ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία.

Peugeot 308 3D Print interior parts 2

Τα νέα αυτά αξεσουάρ αποτελούν έργο μιας κοινής προσπάθειας των τμημάτων Σχεδίασης Προϊόντων, και Έρευνας και Εξέλιξης της Peugeot, σε συνεργασία με τις HP Inc., Mäder και ERPRO. Τα συγκεκριμένα αξεσουάρ δημιουργούνται χάρη σε μία νέα τεχνολογία 3D εκτύπωσης, την HP Multi Jet Fusion (MJF). Με αυτό τον τρόπο, προσφέρονται καινοτόμα ελαφριά προϊόντα που είναι συμπαγή και ευχάριστα στην αφή, αυξάνοντας την ευχρηστία του νέου Peugeot i-Cockpit του 308.

Peugeot 308 3D Print interior parts 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η γκάμα των αξεσουάρ καταρτίστηκε μετά από λεπτομερή ανάλυση του τρόπου με τον οποίο οι πελάτες χρησιμοποιούν τους χώρους αποθήκευσης μικροαντικειμένων στο αυτοκίνητο. Καθώς τα παραδοσιακά υλικά δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές που απαιτούνταν, η ομάδα σχεδίασης της Peugeot ανέπτυξε ένα καινοτόμο στην εμφάνιση υλικό και η χρήση τρισδιάστατης εκτύπωσης αποτελούσε την καλύτερη λύση.

Peugeot 308 3D Print interior parts 4

Η τρισδιάστατη εκτύπωση βρίσκεται ακόμα στα σπάργανα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Σύντομα όμως αναμένεται να αναπτυχθεί πιο έντονα, όχι μόνο στη γκάμα των αξεσουάρ, αλλά και σε μηχανικά μέρη των επόμενων μοντέλων της Peugeot, καθώς τα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνολογίας είναι ατελείωτα.

Peugeot 308 3D Print interior parts 5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ