Η Toyota λέει «ναι» στο diesel και ετοιμάζει νέο κινητήρα

Land Cruiser

Παρότι η αυτοκίνηση προχωρά γοργά προς τον ηλεκτρισμό και οι κινητήρες diesel σιγά-σιγά εγκαταλείπονται από τις εταιρείες, φαίνεται ότι η Toyota βρήκε μια λύση για να κρατήσει το πετρέλαιο στο προσκήνιο.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες από την Ιαπωνία, η Toyota έχει ξεκινήσει ήδη την εξέλιξη ενός νέου, «καθαρού» diesel κινητήρα, ο οποίος θα συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα και θα δημιουργήσει έτσι ένα υβριδικό σύνολο με πολύ χαμηλές εκπομπές ρύπων. Δεν είναι ξεκάθαρο αυτή τη στιγμή εάν θα είναι αμιγώς υβριδικό ή plug-in υβριδικό το νέο μοτέρ.

Ο νέος κινητήρας θα είναι έτοιμος για να μπει στην παραγωγή μέσα στην επόμενη δεκαετία δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στην ιαπωνική μάρκα να συνδυάσει τα πλεονεκτήματα ροπής και οικονομίας κίνησης ενός diesel, με την «καθαρότητα» του ηλεκτρισμού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Toyota Hilux

Το νέο μοτέρ αναμένεται να εφοδιάσει τα μεγαλύτερα μοντέλα της μάρκας όπως το Land Cruiser, αλλά και το pick-up Hilux, ενώ προς το παρόν είναι νωρίς να μιλήσουμε για το εάν το δούμε και στην πιο αυστηρή σε θέματα ρύπων, Ευρωπαϊκή αγορά. Το σίγουρο πάντως είναι ότι το νέο αυτό μοτέρ θα διατεθεί στην Ιαπωνία και γενικότερα στην Ασία.

Σημειώστε ότι κατά καιρούς έχουν υπάρξει κάποιες υβριδικές diesel εκδοχής μοντέλων, όπως π.χ. στην περίπτωση των προηγούμενων Citroen DS5 και Peugeot 3008, όπως και σε αυτή της περασμένης γενιάς της Mercedes E-Class, ωστόσο λόγω θεμάτων με το βάρος, τη διαχείριση της λειτουργίας των δύο κινητήρων (ουσιαστικά, diesel και ηλεκτροκινητήρας προσφέρουν άφθονη ροπή στο ίδιο, χαμηλό φάσμα των στροφών), αλλά και τη μη εξέλιξη κινητήρων πετρελαίου, έφερε γρήγορα το τέλος αυτών των προτάσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ