Επίσημο: Η Toyota είναι για μια ακόμη χρονιά η πρώτη σε πωλήσεις μάρκα στον πλανήτη

Toyota Yaris Cross

Ανακοινώθηκαν επίσημα από τον Όμιλο Toyota οι πωλήσεις του 2022, φέρνοντας την ιαπωνική φίρμα στη Νο 1 θέση των ταξινομήσεων του πλανήτη.

Το ιαπωνικό Group την προηγούμενη χρονιά σημείωσε 10.483.024 πωλήσεις, εμφανίζοντας έτσι μικρή μείωση πωλήσεων κατά 0,1% συγκριτικά με το 2021. Οι πωλήσεις εκτός Ιαπωνίας έφτασαν στα 8,6 εκατ. οχήματα σημειώνοντας αύξηση 2,3%, με τις πωλήσεις μέσα στην Ιαπωνία να αγγίζουν τα 1,9 εκατ. οχήματα (πτώση: 9,6%).

Μετά τα παραπάνω αποτελέσματα, η Toyota διατήρησε για μια ακόμη χρονιά την πρώτη θέση των πωλήσεων νέων οχημάτων σε όλο τον πλανήτη, έχοντας σημαντική διαφορά από τους υπόλοιπους.

Toyota sales
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To Volkswagen Group που βρέθηκε στη δεύτερη θέση των πωλήσεων σε όλο τον κόσμο ολοκλήρωσε το 2022 με 8,3 εκατομμύρια πωλήσεις και πτώση 7,0% σε σχέση με το 2021, έχοντας έτσι τη χαμηλότερη επίδοση των τελευταίων 11 ετών.

Στην τρίτη θέση των πωλήσεων του 2022 βρέθηκε το Hyundai Group με 6,8 εκατομμύρια πωλήσεις και πτώση σε σχέση με τον αρχικό στόχο που είχε τεθεί των 7,4 εκατομμυρίων οχημάτων. Οι Kορεάτες επωφελήθηκαν και από το γεγονός ότι δεν έκαναν εμπάργκο στην πολύ μεγάλη αγορά της Ρωσίας όπως οι υπόλοιποι.

Volkswagen

Ειδικοί αναλυτές προβλέπουν ότι η Toyota το 2023 θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τη διαφορά της από τη Volkswagen και θα διατηρήσει και πάλι την πρώτη θέση των πωλήσεων του πλανήτη.

Η S&P Global Mobility αναφέρει πιο συγκεκριμένα, ότι το 2023 η Toyota θα κλείσει τη χρονιά με 10,4 εκατομμύρια πωλήσεις, έναντι 7,99 εκατομμυρίων της Volkswagen. Ο γερμανικός όμιλος αναμένεται να καταγράψει αύξηση των πωλήσεων από το 2024 και μετά, με την Toyota να αγγίζει τις 11 εκατομμύρια πωλήσεις μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Toyota RAV4

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ