Απίστευτη ιστορία -Έκλεψε αυτοκίνητο για να σώσει την οικογένειά του

Ukraine War Stolen Car

Σε πρόσφατο βομβαρδισμό της πρωτεύουσας της Ουκρανίας ο πατέρας μιας οικογένειας έκλεψε ένα αυτοκίνητο για να την οδηγήσει σε ασφαλές σημείο - και αργότερα κάλεσε τον ιδιοκτήτη του για να του ζητήσει συγγνώμη.

Η ανθρώπινη αλληλεγγύη είναι το μόνο που μένει όρθιο στη φρίκη του πολέμου, και στο Κίεβο εκτυλίχθηκε μια από τις συγκινητικότερες ιστορίες από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στο τέλος του περασμένου Φεβρουαρίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν από λίγες μέρες, οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας έπληξαν με βομβαρδισμούς κατοικημένες περιοχές του Κιέβου. Ευτυχώς οι εναπομείναντες κάτοικοι της πόλης βρίσκονταν σε καταφύγια, κι έτσι σε αυτήν την περίπτωση δεν υπήρξε καμία απώλεια ζωής παρά μόνο 10 τραυματισμοί κατά τη διάρκεια δύο πολύ ισχυρών εκρήξεων.

Όταν ο βομβαρδισμός τελείωσε, ένας κάτοικος της πόλης βγήκε από το καταφύγιο και τότε παρατήρησε ότι σε κοντινή απόσταση βρισκόταν σταθμευμένο ένα αυτοκίνητο, με τα κλειδιά στη μηχανή.

Αφότου παρακολούθησε το αυτοκίνητο για δύο ώρες, περιμένοντας να δει αν θα έρθει ο ιδιοκτήτης, πήρε την απόφαση να βάλει μέσα στην οικογένειά του για να τη μεταφέρει σε ένα ασφαλές μέρος.

«Πήρα την οικογένειά μου, μπήκαμε στο αυτοκίνητο και πήγαμε στο σπίτι συγγενών μας στη Vinnitsa», είπε ο πρωταγωνιστής της ιστορίας. «Βρήκα τον τηλεφωνικό αριθμό του ιδιοκτήτη στο ντουλαπάκι, και τον κάλεσα. Του είπα συγγνώμη που σου έκλεψα το αυτοκίνητο, έσωσα την οικογένειά μου».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως διηγείται ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Anton Gerashchenko, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου απάντησε στο τηλεφώνημα λέγοντας «δόξα τω Θεό, μην ανησυχείς, έχω τέσσερα αυτοκίνητα. Εγώ πήρα την οικογένεια με το τζιπ μου. Έβαλα βενζίνη στα άλλα τρία αυτοκίνητα και τα άφησα σε διαφορετικά σημεία, με τα κλειδιά στη μηχανή, και με τον αριθμό του τηλεφώνου μου στο ντουλαπάκι. Μου τηλεφώνησαν όλοι όσοι πήραν τα αυτοκίνητα. Θα σε δω, να προσέχετε!».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχολιάζοντας αυτήν την συγκινητική ιστορία, ο Gerashchenko έγραψε στο διαδίκτυο πως «υπάρχει καλό σε αυτόν τον κόσμο, οι Ουκρανοί είναι ήρωες».

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ