Αυτή είναι η νέα λιμουζίνα-φρούριο του Πούτιν

Πούτιν aurus senat λιμουζίνα

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ορκίστηκε για πέμπτη σερί θητεία πρόεδρος της Ρωσίας και είναι ο πρώτος στο κόσμο που θα παραλάβει την ανανεωμένη λιμουζίνα της Aurus Motors.

Με βάρος που ξεπερνά τους 6,5 τόνους η θωρακισμένη λιμουζίνα Senat της Aurus Motors είναι το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος και στην προηγούμενη ορκωμοσία του το 2018, ως ολοκαίνουργιο τότε μοντέλο.

Η ώρα της αισθητικής ανανέωσης της πολυτελούς Senat έφτασε και η παρουσίασή της στο ευρύ κοινό μάλλον δεν συνέπεσε τυχαία με την ορκωμοσία του Ρώσου προέδρου που θα είναι ο πρώτος στον κόσμο που την χρησιμοποίησε για τις μετακινήσεις του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λογικά η κατασκευή και η παράδοση της ανανεωμένης Aurus Senat στον Πούτιν επισπεύσθηκε αφού η ρώσικη εταιρεία δεν έχει προλάβει να ανανεώσει ακόμη την επίσημη ιστοσελίδα της με τις νέες φωτογραφίες της αναθεωρημένης λιμουζίνας.

Η λιμουζίνα του Πούτιν έχει δεχτεί κυρίως αλλαγές αισθητικής φύσεως, οι οποίες αφορούν το εμπρός και το πίσω μέρος της κορυφαίας έκδοσης του μοντέλου της Aurus Motors, αλλαγές που θα περάσουν και στις υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου που έχουν μικρότερο μήκος.

Μπροστά η 4κίνητη Senat φέρει νέα LED φωτιστικά σώματα, πιο στενά και με μεγαλύτερο μήκος έναντι των προηγούμενων, ενώ εντελώς διαφορετική είναι και η σχεδίαση του εσωτερικά. Διαφορετικής σχεδίασης είναι και η τεράστια γρίλια, η οποία έχει επηρεάσει και τη σχεδίαση του κάτω μέρους του προφυλακτήρα.

Παράλληλα, επιρροές έχει δεχτεί και η σχεδίαση του καπό, το οποίο κατασκευάζεται πλέον από αλουμίνιο, ενώ νέας σχεδίασης είναι και τα πίσω LED φωτιστικά σώματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε τεχνολογικό επίπεδο και για τη βελτίωση της ορατότητας προς όλες τις κατευθύνσεις στη Senat ενσωματώθηκε οθόνη στη θέση του εσωτερικού καθρέπτη που χρησιμοποιεί κάμερα, η οποία λειτουργεί και τη νύχτα. Κάμερες τοποθετήθηκαν επίσης περιμετρικά του αμαξώματος για τον ίδιο σκοπό.

Παράλληλα για την υποβοήθηση του οδηγού υπάρχει πλέον και σύστημα παρακολούθησης κόπωσης, ενώ ολοκαίνουργια είναι επίσης το σύστημα πολυμέσων αλλά και το σύστημα ήχου του αυτοκινήτου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Aurus Motors αναφέρει επίσης ότι έγιναν αλλαγές στη θέση οδήγησης αλλά και τα χειριστήρια, με στόχο τα υψηλότρα επίπεδα εργονομίας, ενώ η ρώσικη εταιρεία αναφέρει συνοπτικά, χωρίς να μπαίνει σε λεπτομέρειες και για αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στην ανάρτηση, το σύστημα τροφοδοσίας του ισχυρού V8 κινητήρα των 4,4 λίτρων και 600 ίππων, στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, όπως και σε άλλα συστήματα του αυτοκινήτου.

Η ανανεωμένη λιμουζίνα της Aurus Motors θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται μέσα στη χρονιά σε νέα τοποθεσία, σε πρώην εργοστάσιο της Toyota που βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη.

Η ιαπωνική εταιρεία μετέφερε τα δικαιώματα του εργοστασίου στο ρώσικο κρατικό επιστημονικό κέντρο NAMI που κατέχει πλειοψηφικό πακέτο στην Aurus Motors τον Μάρτιο του 2023.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ