Η ψηφιακή μετενσάρκωση της Saab με ένα ηλεκτρικό SUV

Saab Rover render

Η άλλοτε κραταιά Saab απουσιάζει εδώ και χρόνια, όμως εξακολουθεί να υφίσταται στη Σουηδία. Και τώρα ο σχεδιαστής της αμερικανικής Lucid προσπάθησε να φανταστεί πώς θα ήταν ένα μελλοντικό, ηλεκτρικό SUV με το σήμα της.

Η εταιρεία που είχε στην κατοχή της το όνομα της Saab και το εργοστάσιό της στο Trollhattan της Σουηδίας είναι η NEVS (National Electric Vehicle Sweden). Πέρσι η NEVS παρουσίασε το πρώτο νέο Saab μετά από δεκαετίες, ένα σπορ ηλεκτρικό με την ονομασία Emily GT, αλλά σύντομα η εταιρεία τέθηκε σε “λήθαργο” από τη μητρική της, τον όμιλο Evergrande, ώσπου το Δεκέμβριο του 2023 πουλήθηκε στην καναδική startup ηλεκτρικών αυτοκινήτων Electra.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά από όλα αυτά, και παρότι το μέλλον της Saab δείχνει άδηλο, ένας από τους κορυφαίους σχεδιαστές της ανερχόμενης αμερικανικής εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Lucid -ο Grimaud Gervex- παρουσίασε ένα ανεπίσημο και σίγουρα πολύ ενδιαφέρον ψηφιακό πρωτότυπο για ένα ενδεχόμενο μελλοντικό SUV της Saab.

Η δημιουργία του Gervex έχει την ονομασία Saab Rover, και δεν αντλεί τίποτα από το σχεδιαστικό παρελθόν της Saab. Αντιθέτως, υιοθετεί στοιχεία του σκανδιναβικού design, όπως ο μινιμαλισμός και οι λιτές και απέριττες γραμμές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεδομένου ότι είναι ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο, είναι απαλλαγμένο από την ανάγκη να έχει γρίλια στο ρύγχος αλλά αντιθέτως μια ενιαία επιφάνεια στο χρώμα του αμαξώματος με λεπτά περιμετρικά φώτα LED. Κάτω από την επιφάνεια αυτή ο προφυλακτήρας διαθέτει μια μαύρη γυαλιστερή επιφάνεια, που συμβάλλει περαιτέρω στην “καθαρότητα” της εμφάνισης.

Στη θέση των πλευρικών εξωτερικών καθρεπτών βρίσκονται δύο μικροσκοπικές κάμερες, ενώ οι εμπρός κολόνες είναι κρυμμένες πίσω από τη γυάλινη επιφάνεια του παρ-μπριζ που κάνει καμπύλη για να συνεχίσει στα πλευρικά παράθυρα. Η εικόνα συμπληρώνεται, και αποκτά δυναμισμό, από τους τεράστιους και φουτουριστικούς τροχούς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πίσω μέρος είναι εξίσου μινιμαλιστικό, αλλά και εντυπωσιακό. Στα διάφορα concept του Gervex η κεντρική του επιφάνεια είναι είτε μεταλλική στο χρώμα του αμαξώματος, είτε γυάλινη. Στην πρώτη περίπτωση του τζάμι της πίσω πόρτας είναι μικρό, ενώ και στις δύο περιπτώσεις τα πίσω LED φώτα φιλοξενούνται περιμετρικά σε λεπτές φωτεινές μπάρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ