Δείτε την Porsche 911 GT3 RS να ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα (video)

porsche 911 gt3 rs

Η Porsche συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ελάχιστες αυτοκινητοβιομηχανίες που καταβάλλουν προσπάθειες να κρατήσουν ζωντανό τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, εξελίσσοντας συνθετικά καύσιμα.

Ο αειθαλής 6κύλινδρος boxer αξίζει να εξακολουθήσει να έχει λαμπρό μέλλον, ακόμα και εάν το «περιβάλλον» σταδιακά μεταβάλλεται σε… ηλεκτρικό. Ένα video που μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω δείχνει περίτρανα την άνεση με την οποία επιταχύνει η πιο σκληροπυρηνική έκδοση της 911 (992) που εφοδιάζεται με ατμοσφαιρικό 4λιτρο μοτέρ ισχύος 518 ίππων.

porsche 911 gt3 rs b
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν και η GT3 RS δεν έχει κατασκευαστεί με γνώμονα την τελική ταχύτητα, το αυτοκίνητο είναι σε θέση να κινηθεί εκπληκτικά γρήγορα σε ευθεία γραμμή, στροφάροντας εύκολα μέχρι τις 9.000 σ.α.λ. ενώ βγάζει ταυτόχρονα συγκλονιστικό ήχο.

Η συγκεκριμένη Porsche κατάφερε να πιάσει τα 305 χλμ./ώρα, νούμερο που είναι υψηλότερο από εκείνο των 296 χλμ./ώρα, που ανακοινώνει επίσημα η εταιρεία. Ωστόσο είναι γνωστό πως τα όργανα τείνουν να δείχνουν ελαφρώς μεγαλύτερες ταχύτητες από τις πραγματικές. Από την άλλη, αυτό δεν μειώνει σε καμία περίπτωση το εντυπωσιακό του πράγματος.porsche 911 gt3 rs c

Όσοι δεν μείνουν πλήρως ικανοποιημένοι με τον αριθμό που είδαν στο κοντέρ της 911 GT3 RS, μπορούν κάλλιστα να αποκτήσουν την Turbo S των 330 χλμ./ώρα. Ή ας περιμένουν την επερχόμενη 911 GT2 RS που πιθανότατα θα είναι ακόμα ταχύτερη, μια η προηγούμενη γενιά της, «χτύπαγε» 340 χλμ./ώρα. Πιθανώς να τη δούμε στο προσκήνιο σε κανά δυο χρόνια, αλλά αν εμφανιστεί ως υβριδική, μην πείτε… ότι δεν σας προειδοποιήσαμε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ