Η Porsche 911 εξηλεκτρίζεται -Τι μας περιμένει στο μέλλον

Porsche 911

Η Porsche σχεδιάζει καιρό τώρα την αναπόφευκτη στιγμή της ηλεκτροκίνητης 911, όμως η ώρα αυτή δεν έχει φτάσει ακόμα. Το μοντέλο δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους ή το 2024.

Προς το παρόν περιμένουμε την ανανεωμένη έκδοση της 992, δηλαδή για τους γνώστες, αναφερόμαστε στην 992.2, η οποία θα κυκλοφορήσει του χρόνου. Και όλα δείχνουν μέχρι τώρα, ότι θα πρόκειται για αυτοκίνητο, που θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Παρ’ όλα αυτά, υψηλόβαθμο στέλεχος της γερμανικής εταιρείας δηλώνει πως εργάζονται ήδη πάνω σε ένα υβριδικό μοντέλο, που θα βασίζεται στην 992.2.

Porsche 911
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιθανώς μάλιστα να κυκλοφορήσει το 2025, αλλά οι πρώτες εκδόσεις, δεν θα είναι σε καμιά περίπτωση εξηλεκτρισμένες. Αυτό που τους νοιάζει τα μέγιστα, είναι το αυτοκίνητο που θα προκύψει να μην είναι πολύ βαρύ.

Μυστήριο επικρατεί γύρω από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας. Οι πιο παρατηρητικοί ίσως πρόσεξαν το κίτρινο στρογγυλό αυτοκόλλητο στην αριστερή μεριά του πίσω παρμπρίζ, αλλά και τα γράμματα EV στην πινακίδα του εικονιζόμενου μοντέλου, που υποδηλώνουν προφανώς κάτι.

Porsche 911

Τον περασμένο Μάρτιο, φήμες ήθελαν μια υβριδική έκδοση που θα βασιζόταν στην Turbo S με τον 6κύλινδρο κινητήρα των 3,8 λίτρων και ήπιο σύστημα, η οποία θα δημιουργούσαν την πιο ισχυρή 911 που υπήρξε ποτέ.

 Η ιπποδύναμη λέγεται πως θα ξεπερνούσε τους 700 ίππους και η ροπή θα ήταν ακόμα πιο αυξημένη από 800 Nm.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως στη δεκαετία που διανύουμε, η Porsche έχει πει ουκ ολίγες φορές πως η 911 δεν θα γίνει αμιγώς ηλεκτρική. Και ίσως να είναι το τελευταίο μοντέλο που θα εξοπλίζεται με θερμικό μοτέρ. Εν τω μεταξύ, ίσως αποκτήσει και νέα πνοή εξαιτίας των συνθετικών καυσίμων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ