Η πιο ακριβή πινακίδα αυτοκινήτου στον κόσμο πωλήθηκε για 8,8 εκ. ευρώ

Πινακίδα κυκλοφορίας

Ένα ασύλληπτο ρεκόρ σημειώθηκε στο Dubai των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπου μια πινακίδα κυκλοφορίας άλλαξε χέρια έναντι 8,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Ούτε, ούτε δύο αλλά σχεδόν εννέα εκατομμύρια ευρώ ξόδεψε άγνωστος μεγιστάνας του Dubai ώστε να αποκτήσει μια ταπεινή πινακίδα κυκλοφορίας, συντρίβοντας κατά αυτόν τον τρόπο κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Η πινακίδα κυκλοφορία με τους μόλις τρεις χαρακτήρες (AA8) άλλαξε χέρια έναντι 8,8 εκατομμυρίων ευρώ, κατακτώντας αυτομάτως τον τίτλο της πολυτιμότερης πινακίδας κυκλοφορίας στον πλανήτη.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο φιλανθρωπικής οργάνωσης, γεγονός που μας κάνει να ελπίζουμε ότι τα χρήματα θα δαπανηθούν για καλό σκοπό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πινακίδα κυκλοφορίας με τον αριθμό F55 πωλήθηκε έναντι 1 εκατομμυρίου ευρώ, ενώ στα ίδια επίπεδα χρημάτων κυμάνθηκαν τρεις ακόμα πινακίδες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αθροιστικά το ποσό που συγκεντρώθηκε άγγιξε τα 13,4 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που θα διατεθεί σε ίδρυμα που μάχεται για την καταπολέμηση της πείνας σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Μάλιστα η πώληση ξεχωριστών πινακίδων κυκλοφορίας θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με τις τοπικές αρχές να βγάζουν στο σφυρί συνολικά 555 αριθμούς.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ