Αυτή είναι η ωραιότερη ορεινή διαδρομή στην Ελλάδα (video)

διαδρομή

Για τους ταξιδιώτες που θέλουν να απολαύσουν ένα πραγματικά μαγευτικό τοπίο στις φετινές διακοπές τους, με... μπόλικο βουνό, υπάρχει μια διαδρομή που διεκδικεί τον τίτλο της ωραιότερης στην Ελλάδα.

Από τα πλέον μαγευτικά και ποικιλόμορφα της Ευρώπης, το ελληνικό τοπίο αποτελεί έναν πραγματικό πόλο έλξης για τον ταξιδιώτη, ντόπιο και μη. Ακόμη και αν από την «εξίσωση» βγουν τα νησιά και οι παραλίες μας η ελληνική φύση αποζημιώνει και με το παραπάνω, με τα πανέμορφα βουνά της, τα οποία προσφέρουν δροσιά και το καυτό ελληνικό καλοκαίρι και γίνονται ακόμη πιο ελκυστικά στους ταξιδιώτες τη συγκεκριμένη σεζόν.

Οι μαγευτικές ορεινές διαδρομές που μπορεί να βρει κανείς και να απολαύσει πραγματικά μοναδικές στιγμές στην ελληνική επικράτεια είναι πολλές και βρίσκονται σχεδόν σε όλα τα μέρη της χώρας. Υπάρχει όμως και μία που ξεχωρίζει και θα μπορούσε να θεωρηθεί ως η ωραιότερη ορεινή διαδρομή τη Ελλάδας. Ο λόγος για την παλιά εθνική οδό E82, η οποία ξεκινά από την Πύλο και φτάνει στη Σπάρτη αφού περάσει από την Καλαμάτα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κομμάτι που ξεχωρίζει περισσότερο είναι εκείνο που βρίσκεται μεταξύ Καλαμάτας και Σπάρτης και αφήνει τον ταξιδιώτη να απολαύσει τις εναλλαγές του τοπίου και τις ομορφιές του Ταΰγετου σε όλο τους το μεγαλείο.

Η παραπάνω διαδρομή έχει μήκος 60 χιλιόμετρα και χαρακτηρίζεται από τις πολλές διαδοχικές στροφές αλλά και τη μεγάλη διαφορά σε υψόμετρο που έχει από την αρχή μέχρι και το τέλος της. Το ψηλότερο σημείο που θα βρείτε στη διαδρομή είναι η ορεινή διάβαση Λαγκαδιάς στα 1.350 μ. υψόμετρο. Οι ταξιδιώτες θα βρουν στο δρόμο τους δύο φαράγγια αλλά και το πανέμορφο και γεμάτο έλατα δάσος του Ταΰγετου, έπειτα από το οποίο ακολουθεί η θέα του Μεσσηνιακού κόλπου.

Ο δρόμος βρίσκεται σε γενικές γραμμές σε κακή κατάσταση και για να κάνετε τη διαδρομή θα χρειαστείτε λίγο πάνω από μία ώρα, ή και περισσότερη, αν αφιερώσετε το χρόνο που αρμόζει στο τοπίο και τις φωτογραφίες που θα θέλετε να τραβήξετε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για όλους εκείνους που σκέφτονται να περάσουν από την παλιά εθνική Καλαμάτας-Σπάρτης για να απολαύσουν το μαγευτικό τοπίο κατά τις διακοπές τους, να σημειωθεί ότι μέρος του δρόμου θα παραμείνει κλειστό έως περίπου και τα τέλη Ιουλίου καθώς πραγματοποιούνται εργασίες σχετικές με την προστασία από τις κατολισθήσεις.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται από το 24ο χιλιόμετρο έως τα όρια Μεσσηνίας με Λακωνία και κατά τη διάρκειά τους το τμήμα του δρόμου που θα γίνονται εργασίες δεν θα χρησιμοποιείται. Ο δρόμος που θα εξυπηρετεί στο συγκεκριμένο κομμάτι της διαδρομής ως παρακαμπτήριος είναι ο δρόμος Καρβέλι–Λαδά.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ