Η Nissan περνά σε πλήρη χρήση αλουμινίου χαμηλών εκπομπών CO2

Nissan Qashqai 2024

Η Nissan ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιεί εξαρτήματα αλουμινίου χαμηλών εκπομπών CO2 τα οποία θα είναι κατασκευασμένα από πράσινο ή ανακυκλωμένο αλουμίνιο.

Το αλουμίνιο αντιπροσωπεύει περίπου το 10% του βάρους του οχήματος. Χρησιμοποιώντας αλουμίνιο χαμηλών εκπομπών CO2, η Nissan στοχεύει να κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα. Η Nissan στοχεύει να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής των οχημάτων της έως το 2050.

Το πράσινο αλουμίνιο παράγεται με χρήση ηλεκτρικής ενέργειας που δεν προέρχεται από ορυκτά καύσιμα και μπορεί να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά την παραγωγή κατά περίπου 50%. Επιπλέον, το ανακυκλωμένο αλουμίνιο μπορεί να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά περίπου 95%. Η Nissan αγοράζει φύλλα αλουμινίου χαμηλών εκπομπών CO2 για πάνελ οχημάτων που παράγονται στην Ιαπωνία από την Kobe Steel, Ltd. και την UACJ Corporation. Στο μέλλον, η Nissan θα χρησιμοποιεί αλουμίνιο χαμηλών εκπομπών CO2 για όλα τα εξαρτήματα αλουμινίου, συμπεριλαμβανομένων των επεξεργασμένων εξαρτημάτων, παγκοσμίως, για να μειώσει περαιτέρω τις εκπομπές CO2.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
τροχοί Nissan

Για όλα τα νέα μοντέλα που παράγονται από το οικονομικό έτος 2027, θα χρησιμοποιείται αλουμίνιο χαμηλών εκπομπών CO2. Για τα τρέχοντα μοντέλα, από αυτό το οικονομικό έτος η Nissan σκοπεύει να αρχίσει να αγοράζει τροχούς, εξαρτήματα πλαισίου, εξαρτήματα άξονα και καλώδια από πράσινο αλουμίνιο στην Ιαπωνία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Ως αποτέλεσμα, μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους 2024, περίπου το 20% του αλουμινίου για ανταλλακτικά αυτοκινήτων που πωλούνται σε αυτές τις αγορές αναμένεται να αντικατασταθεί με πράσινο ή ανακυκλωμένο αλουμίνιο.

Η Nissan τοποθετεί τη βιωσιμότητα στον πυρήνα της στρατηγικής της, με στόχο έναν καθαρότερο, ασφαλέστερο και χωρίς αποκλεισμούς κόσμο. Η Nissan θα συνεχίσει να επιταχύνει τις προσπάθειές της για την υλοποίηση μιας βιώσιμης κοινωνίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ