Η νεο-ρετρό Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio των 200 χιλιάδων ευρώ

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio ErreErre

Η ιταλική καροσερί ErreErre Fuoriserie πήρε μια σύγχρονη Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio και τη μετέτρεψε σε αυτή την ρετρό πριμαντόνα που βρίσκει τις σχεδιαστικές ρίζες της στα βάθη των ιταλικών αυτοκινητικών δοξασιών.

Η ErreErre Fuoriserie αποκαλεί αυτό το δημιούργημα της «retromod». Αντί για «restomod», που είναι η τροποποίηση ενός παλιού αυτοκινήτου με σύγχρονα μηχανικά μέρη, αυτή η Guilia είναι ένα σύγχρονο αυτοκίνητο που απλώς γυρίζει πίσω το χρόνο με τον κλασσικό ανασχεδιασμό του αμαξώματός του. Κι έτσι προκύπτει ο χαρακτηρισμός «retromod».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τον ανασχεδιασμό του αμαξώματος ο ιταλικός οίκος άντλησε την έμπνευσή του από τη Giulia Tipo 105 του 1962. Υιοθετεί τα περιμετρικά της panels, τα εμβληματικά κυκλικά φωστικά σώματα -δύο ζευγάρια φανών διαφορετικής διαμέτρου- και την αντίστοιχη γρίλια. Ο εμπρός προφυλακτήρας έχει, επίσης, δύο κυκλικούς αεραγωγούς, και τοξοειδή ανοίγματα προς το κέντρο.

Το καπό, επίσης, είναι πολύ πιο επίπεδο από της σύγχρονης Guilia Quadrifoglio, και περιλαμβάνει δύο αεραγωγούς στις πλευρές του και μια λεπτή ανασηκωμένη γραμμή που διατρέχει το διαμήκη άξονά του από τη γρίλια μέχρι το παρ-μπριζ.

Τα εμπρός φτερά είναι διογκωμένα με ένα λεπτό χείλος περιμετρικά, και πίσω τους εξέχουν δύο λεπτοί αεραγωγοί. Η οροφή είναι επίσης ανασχεδιασμένη, για να καταλήγει σε μια ευμεγέθη πτέρυγα, ενώ το πίσω μέρος διαθέτει πιο αιχμηρές γωνίες, μαζί με μια δεύτερη πτέρυγα στην απόληξη του πορτ-μπαγκάζ και ορθογώνια φωτιστικά σώματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο κάτω μέρος της ουράς δεσπόζει ένας τεράστιος διαχύτης, με τη διπλή απόληξη της εξάτμισης στο κέντρο του. Οι ζάντες 19 ιντσών, σχεδιασμένες αποκλειστικά από την ErreErre Fuoriserie, παραπέμπουν με τα περιμετρικά κυκλικά τους ανοίγματα με μεγάλη επιτυχία στα θρυλικότερα σχέδια του παρελθόντος της Alfa Romeo.

Όλα τα νέα εξαρτήματα του αμαξώματος είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, και ο ιταλικός οίκος έχει εξασφαλίσει με την τοποθέτησή τους τη σωστή λειτουργία όλων των συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας που έχει η Giulia Quadrifoglio όπως βγαίνει από το εργοστάσιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είναι φυσικό για αυτό το «retromod», ο κινητήρας είναι ο εργοστασιακός της Giulia GTA -η twin-turbo V6 μονάδα των 2.9 λίτρων, που αποδίδει 505 ίππους- και ακριβώς το ίδιο ισχύει και για το εσωτερικό, που έχει παραμείνει απολύτως απαράλλαχτο. Έτσι, ανοίγοντας την πόρτα αυτού του αυτοκινήτου που δείχνει παλιό και κλασσικό, μπαίνεις στο διάκοσμο μιας σύγχρονης Alfa Romeo.

Η τροποποιημένη αυτή Giulia Quadrifoglio της ErreErre Fuoriserie θα πωλείται έναντι 196.207 ευρώ για τα πρώτα 10 αντίτυπά της. Στην τιμή αυτή θα πρέπει να προστεθεί και ο φόρος, καθώς και φυσικά η τιμή αγοράς της καινούριας Giulia Quadrifoglio, που ξεπερνά τα 40 χιλιάδες ευρώ.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ