Το θαύμα των Κινέζων - Η τεχνολογία που φέρνει το τέλος στη βενζίνη και το diesel

battery technology

Τεχνολογικός κολοσσός από την Κίνα αποκάλυψε μια μπαταρία που μπορεί να δώσει τέλος στο άγχος της αυτονομίας, προωθώντας περαιτέρω την ηλεκτροκίνηση.

Σε ηλεκτρικούς ρυθμούς κινείται ο πλανήτης, με τους ηγέτες της αυτοκινήσης να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να καταστήσουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα όσο το δυνατόν πιο ελκυστικά στους οδηγούς.

Καθοριστικό ρόλο στην αύξηση της δημοφιλίας των μηδενικών ρύπων ΙΧ, φυσικά, θα μπορούσε να διαδραματίσει η αύξηση της αυτονομίας των μπαταριών, ώστε τα οχήματα να διανύουν περισσότερα χιλιόμετρα με μια φόρτιση.

Σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση έκανε πρόσφατα μία από της ηγέτιδες δυνάμεις στον κλάδο κατασκευής μπαταριών. Πρόκειται για την CATL που την περασμένη Τρίτη (23 Απριλίου) παρουσίασε μια μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) με αυτονομία 1.000 χλμ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
catl

Η μπαταρία ονομάζεται Shenxing Plus και σύμφωνα με Chief Technology Officer του τμήματος ηλεκτροκίνησης της CATL, Gao Huan, αποτελεί την πρώτη μπαταρία LFP που επιτρέπει τη διάνυση 1.000 χλμ. με μια φόρτιση.

Οι μπαταρίες LFP θεωρούνται πολύ πιο ασφαλείς, ενώ λόγω του χαμηλού ρυθμού υποβάθμισής τους, έχουν και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να φορτίσουν γρήγορα χωρίς η μπαταρία να υφίσταται σημαντική ζημιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Shenxing Plus αποτελεί την αναβαθμισμένη εκδοχή της μπαταρίας Shenxing, με την τελευταία να ενσωματώνεται σε 4 μοντέλα, εξασφαλίζοντας αυτονομία 700 χλμ.

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος θα υπάρχουν πάνω από 50 μοντέλα που θα ενσωματώνουν την μπαταρία Shenxing, χωρίς, ωστόσο, να είναι γνωστό πότε θα δούμε την μπαταρία Shenxing Plus, που επιτρέπει τη διάνυση 1.000 χλμ. με μια φόρτιση, σε μοντέλο παραγωγής.

Αμφότερες οι μπαταρίες μπορούν να υποστηρίξουν ταχυφόρτιση 4C, έχοντας τη δυνατότητα να εφοδιαστούν με αυτονομία 600 χλμ. μέσα σε μόλις 10 λεπτά. 

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ