Αυτή είναι η νέα στρατιωτική Mercedes G-Class των Ειδικών Δυνάμεων

στρατιωτική Mercedes G-Class

H γερμανική Rheinmetall παρουσιάζει την έκδοση της Mercedes G-Class που προορίζεται για χρήση από τις Ειδικές Δυνάμεις διαφόρων χωρών.

Η συγκεκριμένη έκδοση της Rheinmetall παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στη μεγαλύτερη στρατιωτική έκθεση στο Παρίσι (Eurosatory) και αποτελεί την τελευταία πρόταση των Γερμανών πάνω στα οχήματα που μπορούν να εξυπηρετήσουν τις επιχειρησιακές ανάγκες ομάδων Ειδικών Δυνάμεων.

Στην εξέλιξη της σκληροτράχηλης στρατιωτικής G-Class έχει συμμετάσχει το αρμόδιο τμήμα της Mercedes, η γνωστή ACS (Armored Car Systems), αλλά και η εταιρεία παραγωγής όπλων Caracal (με έδρα το Άμπου Ντάμπι) η οποία εξειδικεύεται πάνω στον συγκεκριμένο τομέα.

mercedes g class
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε πρακτικό επίπεδο, η G-Class παρουσιάζεται σε διάφορες παραλλαγές, είτε με ελαφριά θωράκιση είτε σε «ανοιχτή» έκδοση με έμφαση στην τοποθέτηση πολλών και διαφορετικών οπλικών συστημάτων (πυροβόλα, αντιαρματικά και άλλα). Παράλληλα, οι compact διαστάσεις του επιτρέπουν τη μεταφορά του σχεδόν με όλα τα αερομεταφερόμενα μέσα. Επίσης, να τονίσουμε πως, ανεξαρτήτως έκδοσης, ο στάνταρ εξακύλινδρος ντίζελ κινητήρας των 249 ίππων επιτρέπει στο όχημα των 5 περίπου τόνων να αναπτύσσει τελική ταχύτητα της τάξης των 140 χλμ./ώρα. 

mercedes g class

Το Caracal, όπως είναι η ακριβής ονομασία του μοντέλου, θα είναι διαθέσιμο για τις διεθνείς αγορές μέσα στο 2023 και οι τιμές θα διαμορφώνονται ανάλογα με την έκδοση και τα σύστημα που εξοπλίζεται. Τέλος, να θυμίσουμε πως οι στρατιωτικές παραλλαγές της G-Class είναι μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές στο είδος παγκοσμίως, με την τελευταία εξ αυτών, την Long Range Patrol Vehicle 6Χ6 να έχει αποσπάσει θετικές κριτικές από το 2014 που παρουσιάστηκε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε τα νέα στρατιωτικά οχήματα της Mercedes στο παρακάτω βίντεο

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ