Αυτή είναι η νέα και υπερπολυτελής plug-in υβριδική Mercedes-Maybach S 580 e

νέα Mercedes-Maybach S 580 e plug-in υβριδική PHEV 2023

Το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο στην ιστορία της Mercedes-Maybach είναι γεγονός με τους Γερμανούς να παρουσιάζουν την S 580 e.

Η νέα plug-in υβριδική έκδοση της Mercedes-Maybach S έρχεται να προστεθεί στη γκάμα του πολυτελούς σεντάν προσφέροντας τη δυνατότητα κίνησης χωρίς εκπομπές ρύπων, με τη χρήση μόνο του ηλεκτρικού κινητήρα.

Έναντι των υπόλοιπων εκδόσεων, η νέα Mercedes-Maybach S 580 e δεν φέρει σχεδιαστικές αλλαγές πέρα από τα σήματα που υποδεικνύουν ότι πρόκειται για plug-in υβριδικό μοντέλο αλλά και το μπλε χρώμα στα φωτιστικά σώματα.

Ούτε το εσωτερικό της διαφοροποιείται σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις και ο οδηγός μπορεί να καταλάβει ότι βρίσκεται στην πρώτη εξηλεκτρισμένη Mercedes-Maybach μόνο από τον πίνακα οργάνων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με βάση τον υπετροφοδοτούμενο εν σειρά 6κύλινδρο των τριών λίτρων της γερμανικής εταιρείας, η συνδυασμένη απόδοση του συστήματος φτάνει τους 510 ίππους και τα 750 Nm ροπής, με το ηλεκτρικό μοτέρ να αποδίδει μόνο του 150 ίππους και 440 Nm ροπής. Το μεγάλο πολυτελές σεντάν μπορεί να φτάσει στα 100 χλμ./ωρα από στάση σε 5,1 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με τους Γερμανούς το μεγάλο πολυτελές σεντάν μπορεί να χρησιμοποιήσει την σχετικά μεγάλη συστοιχία των μπαταριών του και να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά έως και 100 χιλιόμετρα κατά το πρότυπο WLTP και με ταχύτητες κίνησης έως και 140 χλμ./ώρα.

Για την φόρτιση της μπαταρίας φροντίζει ο ενσωματωμένος φορτιστής των 11 kW, ενώ προαιρετικά η γερμανική εταιρεία έχει διαθέσιμο και φορτιστή ισχύος 60 kW, ο οποίος μπορεί να την φορτίσει σε περίπου 30 λεπτά από άδεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα Mercedes-Maybach S 580 e θα είναι αρχικά διαθέσιμη στην αγορά της Κίνας και έπειτα θα ακολουθήσουν εκείνες της Ταϊλάνδης και της Ευρώπης.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ