Αυτή είναι η νέα πατέντα της Toyota που θα σώσει ζωές

Toyota Corolla Hatchback Hybrid 2023

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θα εμπλουτίσει σύντομα τον εξοπλισμό ασφάλειας όλων των μοντέλων της ένα νέο τύπο αερόσακου.

Η Toyota προχώρησε σε κατάθεση ευρεσιτεχνίας στο αντίστοιχο Γραφείο των Η.Π.Α., επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο ότι δουλεύει ήδη πάνω σε έναν καινούριο τύπο αερόσακου για το κεφάλι των επιβατών.

Toyota seat
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο νέος αερόσακος θα προστατεύει το κεφάλι του επιβάτη από τραυματισμό και θα σταθεροποιεί τον αυχένα και τους ώμους σε περίπτωση σύγκρουσης.

Ειδικότερα, ο νέος αερόσακος έχει σχεδιαστεί για να κρατά το κεφάλι του επιβάτη σε σταθερή θέση κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης και να αποτρέπει τις έντονες κινήσεις του. Στόχος είναι να αυξηθεί το επίπεδο προστασίας του κεφαλιού, του αυχένα και των ώμων σε πλευρικές συγκρούσεις. Επιπλέον, χάρη σε αυτόν τον αερόσακο, το πάνω μέρος της σπονδυλικής στήλης θα επηρεαστεί λιγότερο από αυτού του τύπου τις συγκρούσεις.

Toyota Corolla GR Sport

Ο νέος αερόσακους θα τοποθετηθεί στο προσκέφαλο του καθίσματος και ο αέρας θα εισέρχεται σε αυτόν σταδιακά. Αυτό συμβαίνει για να πάρει το σωστό σχήμα γύρω από το κεφάλι του επιβάτη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αυτή την περίπτωση θα βοηθήσουν οι αισθητήρες των συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας και το σύστημα έγκαιρης ενημέρωσης για επικείμενη σύγκρουση. Το τελευταίο θα ενεργοποιήσει τον αερόσακο λίγο πριν τη σύγκρουση και θα τον «μπαλονιάσει» όταν ο επιβάτης δέχεται υψηλές δυνάμεις.

Toyota Yaris GR Sport 2022

Η αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας υποδεικνύει ότι ο νέος αερόσακος έχει αναπτυχθεί για να λειτουργεί σε συνδυασμό υπάρχοντες μετωπικούς, πλευρικούς, οροφής, γονάτων και κεντρικούς αερόσακους που χρησιμοποιούνται ήδη. Η Toyota δεν έχει αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την τοποθέτηση του αερόσακου σε αυτοκίνητα της υπάρχουσας γκάμας, αλλά είναι γνωστό ότι θα τοποθετηθεί στα μπροστινά καθίσματα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ