Η νέα πατέντα της Apple που εντυπωσιάζει και θα αλλάξει τα δεδομένα στα αυτοκίνητα

Augmented reality driving 1

Η Apple δεν εξελίσσει μόνο το δικό της αυτοκίνητο, αλλά και την προηγμένη τεχνολογία που θα φέρει.

Η λειτουργία της αυτόνομης οδήγησης είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κατασκευαστές οχημάτων. Μέχρι στιγμής, βρισκόμαστε περίπου στο μέσο της εξέλιξης αυτής τεχνολογίας και χρειαζόμαστε άλλο τόσο μέχρι να δούμε τα οχήματα να κυκλοφορούν αυτόνομα στους δρόμους.

Apple iCar 1
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς το παρόν, η νομοθεσία περί αυτόνομης οδήγησης είναι διαφορετική από χώρα σε χώρα, με τις Η.Π.Α. και ειδικότερα την πολιτεία της Καλιφόρνια, να βρίσκονται σε αναταραχή. Μην ξεχνάτε ότι η Tesla, μία από τις εταιρείες που έχουν δεσμευτεί περισσότερο από όλους να μετατρέψουν το «όνειρο» της αυτόνομης οδήγησης σε πραγματικότητα, έχει την έδρα της εκεί.

Ανεξάρτητα όμως από το εάν επιτευχθούν οι στόχοι, η καμπίνα των αυτοκινήτων θα δεχθεί μεγάλες αλλαγές. Για αρχή θα μοιάζουν με καθιστικό και φυσικά θα έχουν πολλές νέες τεχνολογίες για την ψυχαγωγία των επιβατών. Μία από αυτές είναι αυτή της Apple που θα είναι ενσωματωμένη στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

Augmented reality driving 2

Στόχος του τμήματος πληροφορικής είναι να εξελίξει στο μέγιστο την επαυξημένη πραγματικότητα. Αυτό το επιβεβαιώνει και ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκε πρόσφατα από την Apple, με την ιδέα να είναι πραγματικά πολλά υποσχόμενη αλλά να έρχεται αντιμέτωπη και με ορισμένα σημαντικά ζητήματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρουν τα έγγραφα της πατέντας, πρόθεση της ομάδας είναι να προβάλλει σχέδια/εικόνες εικονικής πραγματικότητας στο παρμπρίζ. Ορισμένοι θεωρούν ότι αυτό δεν δημιουργεί πρόβλημα. Θα πρέπει όμως να τους θυμίσουμε ότι μιλάμε για αυτοκίνητο και όχι για κάποιο video game.

Augmented reality driving 3

Οι λειτουργίες επαυξημένης πραγματικότητας θα είναι πολλές και μία από αυτές διαθέτει ένα ραντάρ που δείχνει την τρέχουσα ταχύτητα του οχήματος, σε σχέση με το όριο που προβλέπει ο νόμος.

Ακούγεται απλό, αλλά είναι τρομερά δύσκολο στην εκτέλεση. Και αυτό γιατί οι οδηγοί έχουν διαφορετικά ύψη και επομένως θα βλέπουν τις πληροφορίες σε διαφορετικά σημεία του παρμπρίζ, με αποτέλεσμα να προκύπτουν αμφιβολίες για το πώς θα καθοριστεί η ακριβής θέση προβολής αυτών των στοιχείων.

Augmented reality driving 5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι γωνίες προβολής των δεδομένων ποικίλλουν ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του οδηγού, καθώς και με το όχημα και την προβαλλόμενη εικόνα εκείνη τη στιγμή. Οι υπεύθυνοι όμως του συγκεκριμένου πρότζεκτ δουλεύουν αρκετά χρόνια πάνω σε αυτή την ιδέα και σίγουρα θα έχουμε νέα τους στο άμεσο μέλλον.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ