Η νέα μάρκα που θέλει να κατακτήσει την Ευρώπη

GAC

Παρουσία στην ευρωπαϊκή αγορά θέλει να αποκτήσει η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία GAC η οποία έχει μεγαλεπήβολα σχέδια.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επέλαση των Κινέζων επί ευρωπαϊκού έδαφους, με ένα πλήθος εταιρειών από τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη να έχουν ήδη λανσάρει τα μοντέλα τους στη Γηραία Ήπειρο.

Πολλές, μάλιστα, από τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ήδη καταφέρει να σημειώσουν μεγάλη εμπορική επιτυχία, γεγονός που έχει ανοίξει την όρεξη σε κάποιους άλλους συμπατριώτες τους, με αποτέλεσμα να επιζητούν και αυτοί ένα κομμάτι από την ευρωπαϊκή πίτα.

Στη λίστα αυτή ανήκει και ο κρατικός όμιλος αυτοκινητοβιομηχανίων GAC (Guangzhou Automobile Company), με έτος ίδρυσης το 1955 και έδρα την πόλη Guangzhou.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρώτη ευρωπαϊκή εμφάνιση της εταιρείας έγινε το 2018 στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι, αλλά μέχρι σήμερα δεν κατάφερε να απλώσει τα εμπορικά δίχτυα της σε κάποια αγορά της Γηραιάς Ηπείρου, περιορίζοντας την παρουσία της σε Ασία, Μέση Ανατολή και Αφρική, μέσω των θυγατρικών εταιρειών της Aion και Trumpchi  οι οποίες διαθέτουν μοντέλα τύπου sedan, crossover, SUV και minivan.

Aion Hyper GT
Aion Hyper GT

Η ευρωπαϊκή ανυπαρξία της GAC, ωστόσο, σύντομα θα λάβει τέλος, όπως γνωστοποιήθηκε στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου στρατηγικού πλάνου της εταιρείας, το οποίο έχει κωδική ονομασία “1551”, με κάθε αριθμό να αντιπροσωπεύει από έναν διαφορετικό στόχο.

Ειδικότερα, το “1” αντανακλά τον στόχο για πώληση 500.000 αυτοκινήτων σε διεθνές επίπεδο μέχρι το 2023 και το “5” τον στόχο για παρουσία σε 5 αγορές οι οποίες είναι η Ευρώπη, η Λατινική Αμερική, η Μέση Ανατολή, η Ασία-Ειρηνικός και η Ρωσία/Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ/CIS).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το έτερο "5", αντιπροσωπεύει τους βασικούς επιχειρηματικούς πυλώνες που είναι η διεθνοποίηση του ομίλου, το λανσάρισμα παγκόσμιων μοντέλων, η δημιουργία εργοστασίων κοντά στις αγορές-στόχους, το λανσάρισμα υποστηρικτικών υπηρεσιών και η υιοθέτηση μια «πράσινης» προσέγγισης στον κύκλο παραγωγής. Τέλος, το τελευταίο ψηφίο, "1", αντιπροσωπεύει την ενίσχυση των συνεργασιών μεταξύ των πρότζεκτ και των ομάδων της που δραστηριοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Aion Hyper GT
Aion Hyper GT

Αδιαμφισβήτος στόχος της GAC είναι να γίνει ηγέτης σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ σύμφωνα με διεθνή Μέσα, η μάρκα του ομίλου που εγκαινιάσει την παρουσία του επί ευρωπαϊκού εδάφους ίσως είναι η Aion.

Ένα από τα μοντέλα της τελευταίας είναι το εντυπωσιακό Hyper GT μήκους 4,88 μέτρων που έχει συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0,19, αποδίδει 340 ίππους και η αυτονομία του κυμαίνεται από τα 560 μέχρι τα 710 χιλιόμετρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ