Η νέα κινέζικη Harley-Davidson των 4.500 ευρώ

Νέα Harley-Davidson X 350 κινέζικη μοτοσικλέτα 2023

Η επίθεση της Harley-Davidson στην κατηγορία των μικρού-μεσαίου κυβισμού μοτοσικλετών ξεκινά με την παρουσίαση της ιδιαίτερα προσιτής X 350.

Ρετρό στοιχεία και σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις παρουσιάζει η Harley-Davidson X 350, η νέα μικρού-μεσαίου μοτοσικλέτα της αμερικάνικης εταιρείας, η οποία έχει στον στόχο της ένα κοινό πολύ διαφορετικό από αυτό που συνήθως έλκουν οι προτάσεις της.

Αναμφίβολα η X 350 ξεχωρίζει αμέσως στον τομέα της αισθητικής με την έμπνευση να προέρχεται από τους αγώνες flat track, όπου οι Αμερικάνοι έχουν μεγάλη παράδοση, και την εμβληματική αγωνιστική XR-750.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα μικρή Harley-Davidson παρουσιάστηκε στην Κίνα όπου και θα κατασκευάζεται και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την QJ Motor, έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές δικύκλων παγκοσμίως. Η QJ Motor, η οποία ήρθε πρόσφατα επίσημα και στην Ελλάδα, ελέγχεται από την Geely, στην οποία ανήκουν μεγάλοι και γνωστοί κατασκευαστές αυτοκινήτου όπως είναι η Volvo και η Lotus.

Σχεδιαστικά η X 350 παρουσιάζεται ως μια γνήσια εκπρόσωπος του Milwaukee, ενώ φαίνεται να μοιράζεται κάποια από τα μέρη της, όπως είναι το πλαίσιο χωροδικτύωμα με μοτοσικλέτες της Benelli, η οποία ανήκει στην QJ Motor.

Για τη κίνηση της η Harley-Davidson X 350 φέρει έναν υγρόψυκτο και εν σειρά δικύλινδρο 8βάλβιδο κινητήρα χωρητικότητας 353 κ.εκ., ο οποίος δείχνει να υπερκαλύπτει τις commuter υποχρεώσεις τους με την ισχύ να φτάνει στους 36 ίππους και τη ροπή στα 31 Nm.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με βάρος στα 195 κιλά πλήρες υγρών και μεταξόνιο στα 1.409 χλστ. η Χ 350 δείχνει ξεκάθαρα τον αστικό της προσανατολισμό με προδιαγραφές άκρως φιλικές και για τους άπειρους αναβάτες. την επιβράδυνση έχουν αναλάβει διπλοί κυματιστοί δίσκοι εμπρός που συνεργάζονται με 4πίστονες δαγκάνες, ενώ θετικές εντυπώσεις στην ανάρτηση προκαλεί η ύπαρξη ανεστραμμένου εμπρός πιρουνιού με διάμετρο καλαμιών στα 41 χλστ. και μονού αμορτισέρ για το πίσω τροχό.

Παραμένει άγνωστο σε αυτό το σημείο αν η Harley-Davidson X 350 θα βρει τον δρόμο της και για τις αγορές της Ευρώπης, όπου θα μπορούσε να αποτελέσει μια ενδιαφέρουσα πρόταση στην κατηγορίας της. Αυτό εφόσον βέβαια η τιμή της δεν ανέβει πολύ σε σχέση με τα 4.580 ευρώ που ανακοινώθηκε ότι κοστίζει στην κινέζικη αγορά.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ