Στα σκαριά η νέα γενιά του Hyundai Kona -Πότε έρχεται;

Hyundai Kona Electric 1

Η Hyundai βρίσκεται στο στάδιο δοκιμών και εξέλιξης της δεύτερης γενιάς του συμπαγούς της B-SUV Kona, και αναμένεται να το παρουσιάσει στο τέλος του 2022.

Η διεθνής επιτυχία του Kona, μετά την παρουσίασή του στη Φρανκφούρτη το 2017 και το μικρό facelift του 2020, είναι τέτοια που η Hyundai φέρεται να έχει πάρει την απόφαση να διευρύνει ακόμα περισσότερο το γκάμα των εκδόσεών του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρώτη γενιά διαθέτει ήδη πλειάδα εκδόσεων: από θερμικές δικίνητες ή τετρακίνητες μέχρι mild hybrid και αμιγώς ηλεκτρική, αλλά και τις πιο σπορτίφ Kona N-Line και Kona N των 280 ίππων. Η δεύτερη γενιά ενδέχεται να εμπλουτιστεί με ακόμα περισσότερες επιλογές, διαφορετικών αμαξωμάτων και μήκους, που θα δημιουργήσουν μια μικρή «οικογένεια» μοντέλων.

Είναι κάτι η Hyundai έχει επιλέξει να κάνει στην μεγαλύτερη κατηγορία C με τις διαφορετικές εκδόσεις του i30 (Hatchback, Station Wagon Fastback), στις οποίες φημολογείται ότι σύντομα θα προστεθεί και μια Crossover έκδοση που έχει την ανεπίσημη και ανεπιβεβαίωτη ονομασία i30X. Όπως, δηλαδή, συμβαίνει και με την «οικογένεια» Ceed της KIA, που περιλαμβάνει τα Ceed hatchback και sedan, τη station wagon έκδοση ProCeed και το Crossover XCeed.

Σε κάθε περίπτωση, οι τελικές αποφάσεις της Hyundai για τη νέα γενιά του Kona θα αποκαλυφθούν προς το τέλος της φετινής χρονιάς με την επίσημη παρουσίασή της, λίγο πριν το κορεάτικο B-SUV μπει στη γραμμή παραγωγής, το πρώτο τρίμηνο του 2023.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ