Η επόμενη γενιά του μοντέλου έρχεται μέσα στο 2028 αλλά θα αλλάξει πλήρως φιλοσοφία και θα έχει αμάξωμα τύπου crossover.
Η νέα Giulietta είναι ένα από τα μοντέλα που αναμένονται με τη μεγαλύτερη προσμονή στο πλαίσιο του προαναγγελθέντος βιομηχανικού σχεδίου της Alfa Romeo. Κυρίως επειδή πατά σε συγκεκριμένη κληρονομιά που θα διαφοροποιηθεί – σε αντίθεση με το νέο SUV που θα είναι ένα εντελώς νέο προϊόν, αναμένεται να κάνει ντεμπούτο την ίδια χρονιά και θα τοποθετείται ανάμεσα στις κατηγορίες C και D.
Στη C θα ανήκει και η επόμενη Giulietta, που αναμένεται να είναι ένα αυτοκίνητο με αμάξωμα δύο όγκων, λίγο ψηλότερο από ένα συμβατικό σεντάν, αλλά όχι τόσο ψηλό όσο ένα SUV.
BUY NOW
Γίνεται λόγος για ένα σπορ crossover, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει μία σύγχρονη εκδοχή του πρωτοτύπου Alfa Romeo Kamal Concept που είχαμε δει πίσω στο 2003 – «πατώντας» στις ίδιες διαστάσεις (μήκος 4.35 μέτρα, ύψος στα 1,62).
Ωστόσο, μπολιασμένο με τη σύγχρονη σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας, ενσωματώνοντας και ιδέες που είδαμε στη συγκλονιστική Cuorecorso που τράβηξε τα βλέμματα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού.
Η νέα Giulietta αναμένεται να πατάσει στην πλατφόρμα STLA One, που επιτρέπει τη χρήση τόσο θερμικών κινητήρων για υβριδικά σύνολα, όσο και αμιγώς ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης.