Η NASA ρίχνει… άσφαλτο στη Σελήνη για την κατασκευή δρόμου (Video)

ICON Olympus Lunar Base 1

Η μακροπρόθεσμη εξερεύνηση της Σελήνης από το ανθρώπινο είδος απαιτεί νέες τεχνολογίες για να ανταποκριθούμε στις μοναδικές προκλήσεις της ζωής σε έναν άλλο πλανήτη.

Η NASA ανέθεσε στην εταιρεία ICON ένα συμβόλαιο για την ανάπτυξη σύγχρονων κατασκευαστικών τεχνολογιών που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην κατασκευή υποδομών, όπως επιφάνειες προσγείωσης, χώρους διαμονής και δρόμους στην επιφάνεια της Σελήνης.

ICON Olympus Lunar Base 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που είναι προσαρμοσμένες σε ξένα περιβάλλοντα και τις ανάγκες εξερεύνησης άλλων πλανητών, δημιουργεί νέες δυνατότητες που μας πάνε σαν ανθρωπότητα πολλά βήματα μπροστά.

Το νέο χρηματοδοτούμενο έργο της εταιρείας ICON θα υποστηρίξει την ανάπτυξη του εγχειρήματος με την ονομασία Όλυμπος, καθώς έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιεί τοπικούς πόρους στην Σελήνη και τον Άρη ως δομικά υλικά. Το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί ισχύει μέχρι το 2028 και το ύψος του θα ξεπεράσει ελαφρώς τα 57 εκ. δολάρια.

ICON Olympus Lunar Base 4

Η ICON είναι από τους ηγέτες στις προηγμένες τεχνολογίες κατασκευών και την τρισδιάστατη (3D) εκτύπωση μεγάλης κλίμακας. Το εγχείρημα Όλυμπος είναι ένα σύνθετο κατασκευαστικό σύστημα πολλαπλών χρήσεων που θα χρησιμοποιήσει κατά κύριο λόγο τοπικούς πόρους ως δομικά υλικά, με σκοπό να δημιουργηθεί μια διαρκή σεληνιακή παρουσία από τους ανθρώπους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αντιλαμβάνεστε, για να πάμε στην Σελήνη και να μείνουμε, θα χρειαστούν ισχυρά, ανθεκτικά και ευρέως ικανά συστήματα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τοπικούς πόρους του δορυφόρου μας, με σκοπό την κατασκευή υποδομών.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ