Η Mercedes και η VW λένε «όχι» στα όρια ταχύτητας στην Autobahn

Autobahn

Σε δηλώσεις τους, οι Προέδροι της Mercedes και της Volkswagen αντιτίθενται στην πρόταση να μπουν όρια ταχύτητας στην περίφημη Autobahn.

H απαίτηση να μπουν όρια ταχύτητας σε εκείνα τα τμήματα της Autobahn που δεν έχουν, είναι μια από τις βασικές προεκλογικές απαιτήσεις του κόμματος των «Πρασίνων», οι οποίοι με το ποσοστό του 14,8% που πήραν στις πρόσφατες εκλογές, θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη νέα Κυβέρνηση συνεργασίας που θα προκύψει είτε με τους Σοσιαλδημοκράτες είτε με τους Χριστιανοδημοκράτες.

Οι «Πράσινοι» θεωρούν ότι η θέσπιση ορίου ταχύτητας στην Autobahn θα βελτιώσει την ασφάλεια του περίφημου γερμανικού αυτοκινητοδρόμου, ενώ επίσης θα μειώσει και τα επίπεδα των ρύπων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, από την πλευρά τους, οι μεγαλύτερες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες αντιδρούν. Ο Πρόεδρος του Volkwagen Group, Herbert Diess, σε πρόσφατες δηλώσεις του τόνισε ότι δεν χρειάζεται να γίνει αυτή η αλλαγή, από τη στιγμή που τα μηδενικών ρύπων ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπαίνουν συνεχώς στην αγορά μειώνοντας το μέσο όρο των ρύπων, ενώ επίσης, εφοδιασμένα με συστήματα ημι-αυτόνομης οδήγησης, ουσιαστικά φρενάρουν αυτά αυτόματα το αυτοκίνητο και το κρατούν σε ασφαλή απόσταση από το μπροστινό.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Ola Källenius, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για αυτό το ζήτημα, τόνισε ότι αυτό που πρέπει να συμβεί είναι να γίνουν περισσότερα στον τομέα της επέκτασης του δικτύου φόρτισης, ώστε ακόμη περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να κυκλοφορήσουν στους δρόμους και να συμβάλουν στη μείωση των ρύπων.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ