Η Mercedes ανακοίνωσε το δικό της δίκτυο 10.000 σταθμών φόρτισης

Mercedes Chargers

Η Mercedes-Benz AG ανταγωνίζεται την Tesla και τους Superchargers της ξεκινώντας το πλάνο της για τη δημιουργία ενός τεράστιου δικτύου 10.000 σταθμών ταχείας φόρτισης σε όλο τον κόσμο.

Το δίκτυο της Mercedes, που θα δύναται να το χρησιμοποιούν και κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων διαφορετικής μάρκας, θα ξεκινήσει να αναπτύσσεται στη Βόρεια Αμερική, και μετέπειτα θα αρχίσει και η κατασκευή κόμβων στην Ευρώπη και στην Κίνα. Η κατασκευή του πλήρους δικτύου προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2030.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάθε σταθμός της Mercedes-Benz, είτε στις μεγάλες πόλεις είτε στους αυτοκινητόδρομους, θα έχει μέχρι και 30 σημεία φόρτισης με ισχύ ως και 350 kW - αρκετά για να προσφέρουν αυτονομία περίπου 30 km ανά λεπτό φόρτισης. Για την κατασκευή των σταθμών η εταιρεία θα έχει την υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης για το δίκτυο των ΗΠΑ, και θα συνεργαστεί με εταιρείες παροχής «καθαρής» ενέργειας, όπως η MN8 Energy Inc.

Μόνο στις ΗΠΑ, η επένδυση της γερμανικής εταιρείας ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε ορίζοντα έξι έως επτά ετών, οπότε και το δίκτυο φορτιστών θα αρχίσει να αποφέρει κέρδη, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Mercedes-Benz.

Η εταιρεία της Στουτγάρδης, παράλληλα, επενδύει περισσότερα από 40 δισεκατομμύρια ευρώ στην εξέλιξη των δικών της μπαταριών για τα μελλοντικά της ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σε μια προσπάθεια να μειώσει κατά το ήμισυ τις εκπομπές ρύπων το 2030 σε σύγκριση με το 2018.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σε αυτό το θέμα η τακτική μας δεν είναι να περιμένουμε και να δούμε τις εξελίξεις» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ola Kallenius. «Οι πελάτες μας αξίζουν την καλύτερη εμπειρία φόρτισης, που κάνει εύκολη την ιδιοκτησία ενός αυτοκινήτου και την κάλυψη μγάλων αποστάσεων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ