Αυτή τη μέρα δεν πρέπει να βγούμε από το σπίτι -Για ποιον λόγο

Speed Marathon

Πλησιάζει ο ετήσιος θεσμός της τροχαίας για την πάταξη των οδηγών που υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας.

Ο «Blitzermarathon» έχει γίνει θεσμός στη Γερμανία τα τελευταία έντεκα χρόνια. Την συγκεκριμένη μέρα, η αστυνομία και οι δήμοι συγκεντρώνουν όλες τους τις δυνάμεις για να πιάσουν στα πράσα τους οδηγούς που ξεπερνούν το όριο ταχύτητας των δρόμων.

Παρά το γεγονός ότι οι Αρχές ανακοινώνουν την ημερομηνία του συγκεκριμένου «Μαραθωνίου», είναι βέβαιο ότι χιλιάδες οδηγοί θα πέσουν στην παγίδα και θα φύγουν με μία κλήση, στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Blitzermarathon 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς το παρόν, δεν είναι γνωστό εάν θα λάβουν μέρος όλες οι ομοσπονδιακές πολιτείες της χώρας, αλλά η εμπειρία έχει δείξει ότι οι οδηγοί θα πρέπει να περιμένουν ελέγχους σχεδόν σε όλη την επικράτεια.

Πέρσι, το Βερολίνο, η Βρέμη και το Σάαρλαντ δεν συμμετείχαν επίσημα στον «θεσμό», αλλά η αστυνομία είχε τοποθετήσει κινητές κάμερες καταγραφής ταχύτητας.

Σύμφωνα με τα γερμανικά Μέσα, η μέρα που θα πραγματοποιηθεί ο «Blitzermarathon» είναι η 19η Απριλίου, ημέρα Παρασκευή. Ξεκινά τις πρώτες πρωινές ώρες και τελειώνει αργά το βράδυ.

Οι έλεγχοι για αυξημένη ταχύτητα θα πραγματοποιηθούν σε σημεία που συμβαίνουν συχνά ατυχήματα και σε περιοχές με αυξημένο κίνδυνο για τους πεζούς, όπως για παράδειγμα τα σχολεία.

Blitzermarathon 3

Η εμπειρία των τελευταίων ετών δείχνει ότι η ενημέρωση για το πότε θα πραγματοποιηθεί ο ιδιαίτερος αυτός μαραθώνιος, δεν βοηθά πολλούς οδηγούς. Για παράδειγμα, στον αντίστοιχο μαραθώνιο των Αρχών το 2023, σημειώθηκαν 8.690 παραβάσεις ορίου ταχύτητας μόνο στη Βαυαρία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρεμπιπτόντως, η Γερμανία δεν είναι η μόνη χώρα που διεξάγει τέτοιου είδους μαραθώνιο. Η εκστρατεία ονομάζεται επισήμως «Roadpol Operation Speed» και διεξάγεται ταυτόχρονα σε πολλές χώρες της Ε.Ε.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ