Αυτή είναι η μεγαλύτερη πλωτή γέφυρα στον κόσμο -Πού βρίσκεται

ploti gefira

Πάνω από 4,5 δισ. δολάρια κόστιζε η μακρύτερη γέφυρα που… πλέει, εξυπηρετώντας δεκάδες χιλιάδες οδηγούς καθημερινά.

Στη λίστα με τις πιο εντυπωσιακές υποδομές παγκοσμίως συγκαταλέγεται η πλωτή γέφυρα Evergreen Point η οποία περνά πάνω από τη λίμνη Ουάσιγκτον, ενώνοντας την πόλη του Σιάτλ με τα ανατολικά της προάστια.

Με μήκος 2.350 μέτρα αποτελεί τη μακρύτερη πλωτή γέφυρα στον κόσμο, η οποία κόστισε 4,56 δισ. δολάρια και αντικατέστησε μια επίσης πλωτή γέφυρα που υπηρετούσε επί δεκαετίες (από το 1963) τους κατοίκους του Σιάτλ.

πλωτή γέφυρα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα εγκαίνια της νέας γέφυρας έγιναν στις 2 Απριλίου του 2016, όπου το παρών έδωσαν περίπου 50.000 άνθρωποι, ανάμεσα τους κάποιοι εκπρόσωποι των βραβείων Ρεκόρ Γκίνες οι οποίοι διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι ότι πρόκειται για τη μακρύτερη πλωτή γέφυρα παγκοσμίως.

Τα 2.350 μέτρα της γέφυρας δεν περνούν πάνω από τα νερά της λίμνης Ουάσιγκτον, αλλά πλέουν πάνω σε συνολικά 77 πλωτήρες (σχεδίες) που είναι αγκυρωμένοι στον πυθμένα. Η συγκεκριμένη λύση επιλέχθηκε, μιας και το ασταθές γεωλογικό προφίλ της περιοχής δεν επέτρεπε την τοποθέτηση κλασικών θεμελίων.

πλωτή γέφυρα

Καθημερινά διέρχονται 74.000 οδηγοί από τη γέφυρα, η οποία φέρει δύο λωρίδες ευρείας χρήσης και μία για οχήματα υψηλής πληρότητας (HOV) ανά κατεύθυνση.

Η γέφυρα, επίσης, εξυπηρετεί πεζούς και ποδηλάτες, ενώ έχει υπάρξει πρόβλεψη και για την τοποθέτηση ραγών, αν αποφασιστεί να περνάνε και μέσα σταθερής τροχίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το προσδόκιμο ζωής της Evergreen Point Floating Bridge ανέρχεται σε 75 έτη, ενώ μπορεί να αντέξει σε ανέμους 143 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ