Η μεγάλη επιστροφή του Honda Prelude

Honda Prelude Concept

Με το ηλεκτρικό Prelude Concept που παρουσίασε -κάνοντας τη μεγάλη έκπληξη- στο Σαλόνι του Τόκιο, η Honda άνοιξε το δρόμο για την αναβίωση του εμβληματικού της fastback.

Το πρωτότυπο του νέου Prelude δείχνει, μάλιστα, να είναι σχεδόν έτοιμο για να βγει στην παραγωγή - παρόλα αυτά η Honda δεν έδωσε σχεδόν καμία τεχνική του πληροφορία κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του στο άνοιγμα του φετινού Japan Mobility Show στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μόνο σίγουρο είναι πως το φημολογούμενο Prelude παραγωγής θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, και ότι είναι σχεδιασμένο με γνώμονα την οδηγική ευχαρίστηση. Σχεδιαστικά το πρωτότυπο αυτό παραπέμπει σαφώς στο νέο Civic, ειδικά στη μάσκα του - που βεβαίως σε αυτή την περίπτωση δεν διαθέτει γρίλια για την εισροή του αέρα.

Παράλληλα, στο εκθεσιακό μοντέλο μπορεί κανείς να δει τις δαγκάνες των φρένων της Brembo πίσω από τις ζάντες 20’’ που επίσης μοιάζουν με αυτές της παραγωγής της Honda. Έχει κανονικούς καθρέπτες αντί για κάμερες, καθώς και μια διακριτική αλλά ουσιώδη πίσω πτέρυγα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Honda, Toshihiro Mibe, δεν επιβεβαίωσε επισήμως αν το Prelude Concept θα περάσει στην παραγωγή, αλλά υποστήριξε πως το πρωτότυπο αυτό «θα γίνει το πρελούδιο ενός μελλοντικού μοντέλου που θα κληρονομήσει τη ‘χαρά της οδήγησης’ στο πλήρως ηλεκτρικό μέλλον ενσωματόνοντας τον αναλλοίωτο τρόπο σκέψης της Honda» για τα σπορ αυτοκίνητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θυμίζουμε ότι οι ρίζες του Honda Prelude πάνε πίσω στο μακρινό 1978, που παρουσιάστηκε η πρώτη του γενιά ως ένα σπορ εμπροσθοκίνητο sedan. Σταδιοδρόμησε στην αγορά μέχρι το 2001, οπότε και απέδιδε 217 ίππους ως ένας εκ των σημαντικότερων σπορ εκπροσώπων της Honda. Και τώρα, πάνω από δύο δεκαετίες μετά, είναι έτοιμο να έρθει ξανά στη ζωή - ως αμιγώς ηλεκτρικό, συμπαγές και απολαυστικό στην οδήγηση fastback.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ