Η Mazda ετοιμάζει νέο σπορ μοντέλο με Wankel κινητήρα

Mazda RX Vision 1

Το νέο «RX» θα έχει plug-in hybrid σύστημα κίνησης με περιστροφικό κινητήρα, τρία ηλεκτρομοτέρ και σύστημα τετρακίνησης.

Σύμφωνα με τα Μέσα Ενημέρωσης στις Η.Π.Α., η Mazda ετοιμάζει κάτι πολύ δυνατό και ξεχωριστό, και επιβεβαιώνεται από ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που ήρθε στο φως της δημοσιότητας αυτές τις ημέρες.

Mazda RX Vision 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο αναλυτικά, η πατέντα της ιαπωνικής εταιρείας μας παρουσιάζει ένα νέο εξηλεκτρισμένο σπορ μοντέλο με κινητήρα Wankel. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι έτοιμο για την γραμμή παραγωγής, αλλά είναι μία ένδειξη ότι η Mazda σκέφτεται διαφορετικά και ετοιμάζεται να μας παρουσιάσει την δική της ξεχωριστή πρόταση.

Mazda RX Vision 3

Παρά το γεγονός ότι το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας υποβλήθηκε αρχικά τον Ιούνιο του 2021, δημοσιεύτηκε στις Η.Π.Α. την προηγούμενη εβδομάδα. Το έγγραφο με την πατέντα δεν περιλαμβάνει πολλές πληροφορίες για τον περιστροφικό κινητήρα, αλλά μας δείχνει ότι είναι «κεντρικά» τοποθετημένος, πίσω από τον εμπρός άξονα.

Mazda RX Vision 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο θερμικός κινητήρας αποτελεί μέρος ενός επαναφορτιζόμενου υβριδικού συστήματος κίνησης. Το τελευταίο διαθέτει δύο ηλεκτρομοτέρ εμπρός και ένα πίσω, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο χαρακτηριστικά τετρακίνησης.

Mazda RX Vision 5

Το plug-in hybrid σύστημα κίνησης της Mazda παίρνει ενέργεια από ένα πακέτο μπαταριών μεταβλητής χρήσης που φέρει τέσσερις μονάδες 48V. Σύμφωνα με την πατέντα, ο συγκεκριμένος σχεδιασμός εξοικονομεί βάρος και όγκο, στοιχεία που είναι πολύ σημαντικά για ένα σπορ μοντέλο που θα έχει τρία ηλεκτρομοτέρ και έναν περιστροφικό κινητήρα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ