Η λιμουζίνα του Τζο Μπάιντεν αντέχει επίθεση από πυρηνικά, αλλά δεν είναι άτρωτη (+videos)

The Beast Presidential Limo 1

Οι πρόεδροι των πλούσιων κρατών κυκλοφορούν με πολυτελείς λιμουζίνες που κατασκευάζονται στην χώρα τους, καθώς δεν αποτελούν μόνο σύμβολο ευημερίας του λαού, αλλά είναι θέμα εθνικού πρεστίζ και τεχνολογικής υπεροχής σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα παραδείγματα ανά τον κόσμο είναι αρκετά, αλλά το πιο διάσημο από αυτά είναι η θωρακισμένη Cadillac του Τζο Μπάιντεν με το παρατσούκλι “The Beast”. Αυτή την χρονική στιγμή, η διάσημη προεδρική λιμουζίνα βρίσκεται στην Μαδρίτη και προστατεύει τον πλανητάρχη στις διαδρομές του στην σύνοδο του ΝΑΤΟ. Είναι τέτοια η φήμη του “The Beast”, που έχει καθιερωθεί ως ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στον κόσμο με ασύλληπτες δυνατότητες που του επιτρέπουν να αντέχει επιθέσεις πυραύλων, όχι όμως και τους στενούς δρόμους ή τις ράμπες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
The Beast Presidential Limo 2

Καλά διαβάσατε, το αυτοκίνητο του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών έχει δύο μεγάλες αδυναμίες και μας τις έδειξε όσο ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν ακόμη στην εξουσία. Η πρώτη από αυτές έγινε το 2009 στην Downing Street, όπου βρίσκεται το σπίτι του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου. Και ήταν σε εκείνο το δρόμο που ο οδηγός της προεδρικής λιμουζίνας άρχισε να λούζεται από κρύο ιδρώτα όταν κατάλαβε ότι έπρεπε να κάνει μια αναστροφή, όχι εύκολη υπόθεση με ένα θηρίο μήκους 5μιση μέτρων και με μικρή ακτίνα στροφής. Τελικά, έπρέπε να κάνει πέντε ελιγμούς για να μπορέσει να βγει από αυτή την “στενάχωρη” κατάσταση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την στιγμή όμως που οι μηχανικοί που είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση των συστημάτων ασφάλειας του “The Beast” ασχολούνταν με την προστασία του προέδρου από πιθανές χημικές ή πυρηνικές επιθέσεις, τους ξέφυγε να ασχοληθούν με αυτό που τελικά αποδείχθηκε ο μεγαλύτερος εχθρός του: μια ράμπα. Ήταν το 2011 όταν η λιμουζίνα του τότε προέδρου Μπαράκ Ομπάμα προσπάθησε να φύγει από την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ιρλανδία, αλλά τελικά κόλλησε.

The Beast Presidential Limo 3

Δευτερόλεπτα πριν από το συμβάν, πέρασε από το ίδιο σημείο χωρίς ταλαιπωρία μία επίσης βαριά BMW Σειρά 7. Αλλά η λιμουζίνα “The Beast”, με τους περισσότερους από οκτώ τόνους βάρος και το ασυνήθιστα μακρύ μεταξόνιο, δεν ήταν τόσο τυχερό. Τελικά, δεν μάθαμε πώς βγήκε από αυτή την δύσκολη κατάσταση το “Beast”, αφού η συνοδεία του προέδρου “κάλυψε” γρήγορα τη σκηνή με ένα λεωφορείο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ