Η Λεωφόρος Συγγρού αλλάζει και γίνεται πράσινη – Δείτε τις πρώτες εικόνες

λεωφόρος συγγρού κίνηση

Σε μια σημαντική περιβαλλοντική κίνηση που επανορθώνει τη σχέση φύσης-ανθρώπου προχωρά η Περιφέρεια Αττικής, τοποθετώντας φοίνικες επί της Λεωφόρου Συγγρού.

Πράσινο χρώμα μέσα στο γκρίζο της πόλης έχει αρχίσει να δίνει από σήμερα η Περιφέρεια Αττικής στη Λεωφόρο Συγγρού, προχωρώντας στην εκτεταμένη φύτευση νέων φοινίκων.

Τα πρώτα συνεργεία της Περιφέρειας επί της λεωφόρου έκαναν την εμφάνισή τους σήμερα Παρασκευή 22 Ιουλίου, με τους πρώτους νέους φοίνικες να παίρνουν θέση στην κεντρική νησίδα της Συγγρού στο ύψος της Ν. Σμύρνης, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες του carandmotor.

φοίνικες στη συγγρού
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εν λόγω περιβαλλοντική ενέργεια ακολουθεί μετά την προκήρυξη ηλεκτρονικού δημόσιου διαγωνισμού από την Περιφέρεια ο οποίος είχε ως αντικείμενο την «Προμήθεια και φύτευση Φοινίκων επί της Λ. Συγγρού» 

Ο συνολικός προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται σε 153.313 ευρώ (με ΦΠΑ) και αφορά την προμήθεια και φύτευση 298 νέων φοινίκων είδους Ουασιγκτόνια επί της κεντρικής νησίδας.

φοίνικες στη συγγρού

Σημειώνεται ότι φοίνικες Ουασιγκτόνια μπορούν να φτάσουν από 12 μέχρι 18 μέτρα σε ύψος και το πλάτος τους κυμαίνεται από 3 μέχρι 6 μέτρα.

Η επιλογή του συγκεκριμένου είδους εναρμονίζεται πλήρως το κλίμα της Ελλάδας, δεδομένου ότι αγαπά τον ήλιο και τη ζέστη και τοποθετείται σε περιοχές με πλήρη ηλιοφάνεια όπου δεν θα σκιάζεται από άλλα φυτά ή κτίρια. Χρειάζεται μόνο λίγο πότισμα και αυτό όταν ο καιρός είναι ζεστός και υπάρχει ξηρασία, ενώ δεν προσβάλλεται εύκολα από το σκαθάρι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
φοίνικες στη συγγρού

Φοίνικες (διαφορετικού είδους) στη Συγγρού υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια, αλλά οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν αρρωστήσει και ξεραθεί. 

Η φύτευση φοινίκων δεν αποτελεί τη μοναδική ενέργεια της περιφέρειας στη Λ. Συγγρού, μιας και τις πρώτες μέρες του Ιουλίου ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των νέων led φωτιστικών σωμάτων, στο πλαίσιο του  μεγαλύτερου έργου φωτισμού των κεντρικών οδικών αξόνων της Αττικής.

φοίνικες στη συγγρού
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ