Η Lancia Delta Integrale επιστρέφει και είναι έτοιμη για... Safari

Automobili Amos Safarista 1

Ο ιταλός κατασκευαστής αναβιώνει με την ειδική έκδοση Safarista το αγωνιστικό πνεύμα του εμβληματικού “όπλου” του Group B.

Η ιταλικής καταγωγής εταιρεία κατασκευής σασί και αμαξωμάτων Automobili Amos παρουσίασε την εκτός δρόμου έκδοση της Futurista, του πιο γνωστού restomod της Lancia Delta.

Automobili Amos Safarista 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα έκδοση ονομάζεται Safarista και βασίζεται σε μια Delta Integrale 16v. Διαθέτει όμως ένα εντελώς νέο αμάξωμα, με τις δύο πίσω πόρτες να έχουν αφαιρεθεί και στην θέση τους να μπαίνουν οι προεκτάσεις των πίσω φτερών.

Automobili Amos Safarista 3

Σε σχέση με την έκδοση δρόμου Futurista, η νέα χωμάτινη βερσιόν διαθέτει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και νέα πίσω αεροτομή, ενώ δεν απουσιάζουν οι λασπωτήρες και οι προστατευτικές ποδιές. Και σε αυτή την περίπτωση το αμάξωμα είναι ανθρακονημάτινο, κρατώντας το συνολικό βάρος κάτω από τα 1.250 κιλά.

Automobili Amos Safarista 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Amos αναφέρει ότι η έκδοση Safarista έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη λειτουργικότητα και την ανθεκτικότητα, και όχι την καλαισθησία. Είναι αρκετά σπαρτιάτικη στο εσωτερικό της, καθώς υπάρχουν μόνο δύο αγωνιστικά καθίσματα, roll cage, ένα υδραυλικό χειρόφρενο και μια οθόνη πληροφοριών στην κολόνα του τιμονιού.

Automobili Amos Safarista 5

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Safarista δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί, αλλά η Amos έχει επιβεβαιώσει ότι θα χρησιμοποιήσει μια αναβαθμισμένη εκδοχή του κινητήρα της Futurista. Ο τελευταίος κατασκευάζεται από την Autotecnica Motori και αποδίδει 330 ίππους.

Automobili Amos Safarista 6
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δύναμη θα φτάνει στους τροχούς μέσω ενός αγωνιστικού σειριακού κιβωτίου ταχυτήτων, με την παρόμοιων προδιαγραφών ανάρτηση να είναι πλήρως ρυθμιζομένη. Τα φρένα αποτελούνται από αεριζομένους δίσκους και στα τέσσερα άκρα.

Η Safarista θα κατασκευάζεται από την Podium Advanced Technolgies που έχει αναλάβει και την συντήρηση και κατασκευή των Futurista και Scuderia Cameron Glickenhaus για τους αγώνες αντοχής.

Automobili Amos Safarista 7

Η αγορά ενός Safarista εξασφαλίζει και την συμμετοχή του ιδιοκτήτη στο ομώνυμο πρόγραμμα οδήγησης που περιλαμβάνει μαθήματα αγωνιστικής οδήγησης σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπως ο Αρκτικός κύκλος και οι αμμόλοφοι της Αραβικής χερσονήσου.

Η Automobili Amos θα κατασκευάσει μόλις 10 Safarista με τιμή 570.000 ευρώ και χρόνο παράδοσης στις αρχές του 2023.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ