700 χιλιόμετρα σε κάτω από 5 ώρες: Η Lamborghini της ιταλικής αστυνομίας έσωσε μια ακόμη ζωή

Lamborghini Huracan ιταλική αστυνομία έσωσε ζωή σε χρόνο ρεκόρ

Σε ένα «όπλο» που σώζει ζωές έχει αναδειχθεί η Lamborghini Huracan της ιταλικής Αστυνομίας. η οποία για μία ακόμη φορά εκμεταλλεύτηκε πλήρως τις δυνατότητες που προσφέρει.

Αναμφίβολα όταν η Lamborghini σχεδίαζε την Huracan δεν φανταζόταν ότι οι εξωπραγματικές επιδόσεις του supercar της θα αξιοποιούνταν με έναν ακόμη τρόπο που θα την έκαναν περήφανη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τελική που ξεπερνά τα 340 χλμ./ώρα και 0-300 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 30 δευτερόλεπτα, η Huracan είναι ένας πραγματικός «πύραυλος» εδάφους-εδάφους και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά και η ιταλική Αστυνομία που δεν την χρησιμοποιεί μόνο για την πάταξη του εγκλήματος.

Νέα απόδειξη για το παραπάνω είναι η επείγουσα μεταφορά νεφρού για μεταμόσχευση που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικό πλήρωμα στην Ιταλία με το όχημα επιλογής να είναι πάλι η Huracan, η οποία, για συγκεκριμένες αποστάσεις, έχει καταργήσει την μεταφορά οργάνων με ελικόπτερο ή αεροπλάνο.

Συγκεκριμένα η Lamborghini Huracan της ιταλικής Αστυνομίας ξεκίνησε από την μικρή πόλη L'Aquila που βρίσκεται περίπου στο κέντρο της γειτονικής χώρας με προορισμό το Τορίνο. Ως «αποσκευή» μετέφερε ένα νεφρό το οποίο έπρεπε να φράσει το συντομότερο δυνατό στην 57χρονη ασθενή που το χρειαζόταν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την απόσταση που χωρίζει τις δύο ιταλικές πόλεις να ξεπερνά τα 700 χιλιόμετρα (726 χιλιόμετρα η συντομότερη διαδρομή, σύμφωνα με τους Χάρτες της Google -781 η μεγαλύτερη), το πλήρωμα της Huracan κινήθηκε με καταιγιστικό ρυθμό και παρέδωσε το ζωτικό όργανο σε μόλις 4 ώρες και 45 λεπτά.

Ο παραπάνω χρόνος είναι άκρως εντυπωσιακός αφού η μέση ωριαία ταχύτητα που προκύπτει είναι της τάξεως των 152,84 χλμ./ώρα, σε δημόσιο μάλιστα δρόμο και παρά το γεγονός ότι το ιταλικό supercar πρέπει να σταμάτησε τουλάχιστον μία φορά για να γεμίσει το τεράστιο ρεζερβουάρ βενζίνης των 90 λίτρων που φέρει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εγχείρηση που ακολούθησε της μεταφοράς του οργάνου στέφθηκε από επιτυχία, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης και η ασθενής μπορεί να ατενίζει πλέον το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία χάρη στο supercar της Lamborghini και φυσικά στην εμπειρία του οδηγού της.

Με την ιταλική Αστυνομία να συνεργάζεται εδώ και χρόνια με το Εθνικό Κέντρο Μεταμοσχεύσεων της Ιταλίας, η Huracan έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 200 σωτήριες μεταφορές οργάνων μέχρι σήμερα, με τον χώρο αποσκευών στο εμπρός μέρος της να έχει μετατραπεί σε ψυγείο κατάλληλο για την μεταφορά ανθρώπινων οργάνων.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ