Η κόντρα του αιώνα: Η Bugatti Chiron εναντίον Διαστημικού Λεωφορείου (Video)

Bugatti Chiron Super Sport Kennedy Center

Το hypercar Bugatti Chiron Super Sport των 1.580 ίππων ήρθε αντιμέτωπο με το Διαστημικό Λεωφορείο της NASA των 37 εκατομμυρίων ίππων, σε μια μονομαχία από το hyperspace. Και κέρδισε.

Η μυθικών διαστάσεων αυτή μονομαχία διεξήχθη φυσικά στο Διαστημικό Κέντρο Kennedy στη Florida των ΗΠΑ, στο σημείο προσγείωσης και επισκευής των διαστημικών λεωφορείων. Το κέντρο αυτό δεν έχει χρησιμοποιηθεί από τον Ιούλιο του 2011, αλλά ο αεροδιάδρομός του -μήκους σχεδόν 5 χιλιομέτρων- έχει μείνει άθικτος και χρησιμοποιείται για δοκιμές ταχύτητας των αυτοκινήτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολλοί ιδιοκτήτες μιας Bugatti έχουν φτάσει στα όρια ταχύτητας το υπεραυτοκίνητό τους σε αυτόν τον αεροδιάδρομο, τα τελευταία χρόνια, και η ίδια η εταιρεία του Mulsanne τον έχει χρησιμοποιήσει για να κάνει αεροδυναμικές δοκιμές ευθείας γραμμής.

Η βρετανική τηλεοπτική εκπομπή TopGear, έτσι, είδε μια ευκαιρία να ανοίγεται μπροστά της, και αποφάσισε να την αξιοποιήσει. Σκέφτηκε προσπαθήσει να διαπιστώσει αν μια Bugatti Chiron Super Sport μπορεί να αγγίξει στην ευθεία ταχύτητα υψηλότερη από αυτή που έχει το Διαστημικό Λεωφορείο της στιγμή που ακουμπά στο έδαφος για να προσγειωθεί.

Η ταχύτητα αυτή, τη στιγμή που αρχίζουν να κυλούν οι τροχοί του Διαστημικού Λεωφορείου στον αεροδιάδρομο, είναι 110 μέτρα ανά δευτερόλεπτο. Αυτό μεταφράζεται σε 396 km/h. Τη στιγμή που εκτινάσσεται το αλεξίπτωτο υποβοήθησης του φρεναρίσματός
στην ουρά του αεροσκάφους, η ταχύτητα έχει πέσει στα 95 m/sec (342 km/h).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα νούμερα αυτά δεν είναι εύκολο να καταρριφθούν ούτε κι από μια Bugatti Chiron Super Sport. Η οποία, με τους 1.580 ίππους του 16κύλινδρου (W16) κινητήρα της, μπορεί σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της γαλλικής εταιρείας να φτάσει σε τελική ταχύτητα 440 km/h.

Αυτό κάνει τυπικά εύκολη την κατάρριψη του ρεκόρ από το γαλλικό hypercar, αλλά σε πραγματικές (και όχι ιδεατές) συνθήκες υφίστανται πολλά εμπόδια. Παρόλα αυτά, η Chiron Super Sport κατάφερε να ξεπεράσει την ταχύτητα προσγείωσης του Διαστημικού Λεωφορείου, ή οποιουδήποτε άλλου ιπτάμενου αντικειμένου έχει προσγειωθεί στο Διαστημικό Κέντρο Kennedy.

Και τα κατάφερε χωρίς καν να ζοριστεί, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω Video:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ