mini countryman

Η Jeep περνά στην αντεπίθεση: Ετοιμάζει 15 νέα μοντέλα

Jeep Compass 4xe

Η αμερικανική μάρκα έχει στα σκαριά πληθώρα από πρεμιέρες έως το 2030, στο πλαίσιο του σχεδίου FaSTLAne της Stellantis!

Συγκεκριμένα, η Jeep έχει μπροστά δεκαπέντε νέες αφίξεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται τόσο ανανεώσεις μοντέλων που υπάρχουν ήδη στη γκάμα της, όσο και ολοκαίνουρια προϊόντα. Θα καλύπτουν πολλαπλές κατηγορίες, από συμπαγή SUV έως μεγάλα ηλεκτρικά μοντέλα και θα αφορούν διάφορες αγορές.

Μία από τις πρώτες χρονικά πρεμιέρες, θα είναι αυτή του Recon, που ουσιαστικά θα αποτελέσει το αντικαταστάτη του Wrangler στην Ευρώπη. Ένα ηλεκτρικό εκτός δρόμου όχημα, με μήκος στα 4,91 μέτρα, αφαιρούμενες πόρτες, πίσω παρμπρίζ και πίσω πλαϊνά παράθυρα, καθώς και τη διάκριση Trail Rated.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δύο ηλεκτροκινητήρες θα εξασφαλίζουν τετρακίνηση, αποδίδοντας 650 ίππους και 840 Nm ροπής, με την ενέργεια να προέρχεται από μπαταρία 100 kWh, ενώ δεν αποκλείεται στο μέλλον να προστεθεί και έκδοση με Range Extender, ώστε να αντιμετωπιστούν οι περιορισμοί στην αυτονομία.

Η Jeep θα πλαισιώσει το μοντέλο αυτό με το Wagoneer S, πουβασίζεται στην αρχιτεκτονική STLA Large και έχει διαφορετικό προσανατολισμό, δίνοντας έμφαση στην άνεση. Με αμάξωμα μήκους 4,89 μέτρων, ισχύ 600 ίππων και ροπή 837 Nm, ενώ η εργοστασιακή τιμής της αυτονομίας ξεπερνά τα 480 χιλιόμετρα, τιμή που τοποθετεί το εν λόγω μοντέλο σε διαφορετική κατηγορία από το Recon, παρά τις παρόμοιες διαστάσεις τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Jeep θα διευρύνει επίσης την παρουσία της στην κατηγορία των συμπαγών SUV, όπου σήμερα εκπροσωπείται από το Avenger – συγκεκριμένα, με ένα Compact B-SUV και ένα λίγο μεγαλύτερο μοντέλο που όμως θα παραμένει στην ίδια κατηγορία. Το πρώτο θα βρίσκεται κοντά στο Avenger σε διαστάσεις, ενώ το δεύτερο θα είναι μεγαλύτερο και δεν αναμένεται πριν από το 2030.

Τα δύο μοντέλα θα έχουν διαφορετικό χαρακτήρα, με το ένα να δίνει έμφαση στην αστική χρήση και το άλλο να διαθέτει πιο τετραγωνισμένη σχεδίαση με προσανατολισμό στην εκτός δρόμου περιπέτεια. Το ένα από τα δύο θεωρείται πιθανός διάδοχος του Renegade, κάτι που η Jeep δεν έχει επιβεβαιώσει, ενώ η πλατφόρμα STLA One θα επιτρέπει υβριδικές και ηλεκτρικές εκδόσεις με τετρακίνηση στις κορυφαίες διαμορφώσεις.

Έως το τέλος της δεκαετίας προβλέπεται επίσης η παρουσίαση ενός SUV της κατηγορίας D, με μήκος άνω των 4,7 μέτρων, το οποίο θα εξελιχθεί σε συνεργασία με τη Dongfeng και θα κατασκευάζεται στην Κίνα, διατηρώντας παράλληλα τη σχεδιαστική ταυτότητα που χαρακτηρίζει τα μοντέλα της Jeep.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απομένει ακόμη να επιβεβαιωθούν η επιστροφή του Wrangler στην ευρωπαϊκή αγορά, το φημολογούμενο scrambler pick-up που αναμένεται να έχει χαμηλότερη τιμή από το Gladiator, καθώς και ένα μικρό ηλεκτρικό μοντέλο βασισμένο στην πλατφόρμα E-Car, το οποίο όμως δεν θα έρθει πριν από την επόμενη δεκαετία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ