Η ενδιαφέρουσα ιστορία του πιο ιδιαίτερου Volkswagen Polo στην ιστορία

volkswagen harlekin

Το 1995 η Volkswagen παρουσίασε το Polo Harlekin, μια έκδοση του μοντέλου που φορούσε ένα πολύχρωμο κοστούμι στο εξωτερικό του, προκαλώντας πολλή περιέργεια στο αγοραστικό κοινό.

Η προέλευση της λέξης αρλεκίνος μας πάει στον 16ο αιώνα και σε έναν από τους βασικούς χαρακτήρες της Κομέντια ντελ άρτε, γνωστός ως arlecchino. Ξεχωριστό χαρακτηριστικό του, ήταν η πολύχρωμη και μπαλωμένη ενδυμασία του.

volkswagen harlekin b
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η γερμανική φίρμα εμπνεύστηκε λοιπόν από αυτόν το χαρακτήρα και κατασκεύασε το ιδιαίτερο αυτό supermini. Η ιδέα ήταν να προωθηθεί η έννοια της διαμόρφωσης, από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές. Ο πελάτης είχε τη δυνατότητα να επιλέξει από το μπλε τους κινητήρες και το πλαίσιο, από το κίτρινο το εσωτερικό, από το πράσινο το χρώμα του αμαξώματος και από το κόκκινο τον προαιρετικό εξοπλισμό.

Βέβαια μερικοί ισχυρίζονται ότι η Volkswagen το υιοθέτησε από μια διαφήμιση του πρακτορείου Doyle Dane Bernbach, που υπήρχε στην Αμερική το 1964 για ένα Beetle, σε διάφορα χρώματα. Άλλοι θεωρούν ότι ήταν έργο του Ferninand Piech, o οποίος ήθελε να δημιουργήσει μια σειρά από 20 αυτοκίνητα σε αυτά τα τέσσερα χρώματα για να τραβήξει την προσοχή του κόσμου.

volkswagen harlekin c

Όπως και να ΄χει, το Polo Harlekin είχε προκαλέσει τότε μεγάλο ενθουσιασμό, ενώ με τον τρόπο που είχε βαφτεί όλα τα χρώματα (το κόκκινο Flashrot, το μπλε Chagallblau, το πράσινο Pistazie-grun και το κίτρινο Ginstergelb) μπορούσαν να φαίνονται από οποιαδήποτε γωνία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζουμε πως εν έτει 2021, η Volkswagen Ολλανδίας δημιούργησε ένα και μόνο Polo Harlekin, που βασιζόταν σε εκείνο το μοντέλο. Αλλά μέχρι εκεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ