Η ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E ξεπέρασε σε παραγωγή τις Mustang βενζίνης

ford mustang mach e

Σε μια στιγμή που αποτελεί σταθμό στην petrolhead αμερικανική αυτοκινητική κουλτούρα, το πάλαι ποτέ σύμβολο του σπορ οδηγικού πάθους, η Ford Mustang, παράγεται πλέον σε περισσότερα ηλεκτρικά αντίτυπα από ό,τι σε βενζινοκίνητα.

Όπως ανακοίνωσε η Ford Motor Company, η πλειοψηφία των αντιτύπων παραγωγής της Mustang για πρώτη φορά φέτος πέρασε στην πλευρά της ηλεκτρικής Mach-E, σε σχέση με την απλή Mustang που κινείται αποκλειστικά από κινητήρα εσωτερικής καύσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, στο εργοστάσιό της στο Μεξικό η Ford έχει κατασκευάσει φέτος 27.816 ηλεκτρικές Mustang Mach-E, σε σχέση με τις 26.089 συμβατικές βενζίνης που έχουν κατασκευαστεί από τις αρχές του έτους στο εργοστάσιο του μπλε οβάλ στο Michigan των ΗΠΑ.

Η διάθεση της Mach-E ξεκίνησε το 2020 στην παγκόσμια αγορά και ήδη σε ορισμένες χώρες -όπως η Νορβηγία- η ηλεκτρική Mustang έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις το αντίτυπο βενζίνης. Ωστόσο στην αμερικανική αγορά, όπου η διείσδυση των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων προχωρά με πιο αργούς ρυθμούς, ακόμα περίπου 2 στις 3 Mustang που πωλούνται είναι συμβατικές βενζίνης.

«Η Mach-E έχει πολύ πιο δυνατή πορεία από αυτήν που περιμέναμε και ξεμείναμε εντελώς από απόθεμα. Στις ΗΠΑ [η αναμονή παράδοσής της] διαρκεί μήνες» είπε ο Jim Farley, CEO της Ford Motor Co.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον Farley, ο λόγος για τον οποίο η παραγωγή της Mustang Mach-E ξεπέρασε την συμβατική Mustang βενζίνης είναι η παγκόσμια έλλειψη hardware εξαρτημάτων των ηλεκτρονικών υπολογιστών, σε συνδυασμό με την απόφαση της εταιρείας να δώσει προτεραιότητα στα νεότερα μοντέλα της, όπως η Mustang Mach-E, καθώς και το SUV Bronco και το pick-up F-150 που διατίθενται στις ΗΠΑ. Για την ακρίβεια, το Μάιο δεν παρήχθη καμία συμβατική Mustang στο εργοστάσιο του Flat Rock, στο Michigan.

Η Ford αναμένει πως 4 στα 10 αυτοκίνητα που θα πουλά το 2030 θα είναι ηλεκτρικά, εξήγησε ο Ferley, και για το σκοπό αυτό η εταιρεία του μπλε οβάλ σκοπεύει να αυξήσει κατά 36 τοις εκατό την επένδυσή της στην κατασκευή αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, με συνολικά 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ