ΒΜW: Η ιδέα που προέκυψε από ένα παιδικό παιχνίδι

BMW pin board

Η BMW άφησε τη φαντασία των σχεδιαστών της ελεύθερη και εκείνοι σκέφτηκαν να χρησιμοποιήσουν ένα ακιδικό τρισδιάστο παιδικό παιχνίδι στην κονσόλα, για την εύκολη τοποθέτηση αντικειμένων.

Η βαυαρική εταιρεία δεν αφιερώνει την προσοχή της αποκλειστικά στον μεγάλο τεχνολογικό αγώνα της ηλεκτροκίνησης, αλλά φαίνεται πως προσπαθεί διαρκώς να ανακαλύψει και νέες ιδέες που θα διαφοροποιήσουν, ειδικά στην άνεση και πολυτέλεια του εσωτερικού, τα αυτοκίνητά της, όπως αποκαλύπτει το Carbuzz.

Μια από αυτές τις ιδέες, σίγουρα απρόσμενη, είναι η έμπνευση από ένα κλασσικό παιχνίδι - τον πίνακα Pin Art, που αποτελείται από πολυάριθμες μεταλλικές ακίδες. Στο παιδικό παιχνίδι, οι ακίδες μετακινούνται και διαμορφώνουν το ακριβές τρισδιάστατο σχήμα του αντικειμένου που τοποθετείται στο πίσω μέρος του πίνακα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η BMW εμπνεύστηκε από τη λειτουργία αυτού του παιχνιδιού, αλλά την τροποποίησε λίγο για να μπορέσει να την αξιοποιήσει για τις ανάγκες σταθερής τοποθέτησης αντικειμένων στο εσωτερικό των αυτοκινήτων της. Συγκεκριμένα, τοποθέτησε τον ακτιδικό πίνακα στην κονσόλα, όμως στη βάση του ενσωμάτωσε έναν μαγνήτη.

Με αυτόν τον τρόπο, οι ακτίδες διατηρούν το σχήμα του αντικειμένου που τοποθετήθηκε εκεί αρχικά - δηλαδή διαθέτουν ένα είδος «μνήμης», ώστε ο οδηγός του αυτοκινήτου να τοποθετεί πάντοτε σε αυτό το σημείο το ίδιο αντικείμενο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ουσία, αυτή είναι μια κονσόλα αποθήκευσης μικροαντικειμένων, όπως το smartphone, το πορτοφόλι ή τα κλειδιά, που έχουν μονίμως μια συγκεκριμένη θέση στο ακριβές του σχήμα, για να μην μετακινούνται στη διάρκεια της διαδρομής.

Όπως υποστηρίζει η BMW, αυτή είναι μια ιδέα που λύνει τα προβλήματα των υπαρχουσών θέσεων για μικροαντικείμενα, ακόμα και αυτών που διαθέτουν αντιολισθητική επιφάνεια, καθώς αυτές «έχουν προδιαγεγραμμένο σχέδιο και χώρο και δεν προσφέρουν ελαστικές δυνατότητες προσαρμογής» στο σχήμα του κάθε αντικειμένου.

Με τη μανγητική ακτιδική κονσόλα της BMW ένα μικρό αντικείμενο μπορεί να μένει σταθερά στη θέση του, ακόμα κι αν κανείς οδηγεί μια Μ3 σε μια πίστα, και στο ρυθμό που η Μ3 είναι κατασκευασμένη για να οδηγείται. Το μόνο πρόβλημα που δείχνει να έχει αυτή η έξυπνη ιδέα, είναι η προφανής δυσκολία καθαρισμού της βρωμιάς που θα μαζεύεται ανάμεσα στις ακτίδες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πηγή: Carbuzz

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ