Αυτή είναι η μοναδική γέφυρα που επιπλέει και δεν βουλιάζει –Πού βρίσκεται

floating bridge china 1

Το μοναδικό αυτό αξιοθέατο αποτελεί ένα θαύμα της μηχανικής και προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες σε καθημερινή βάση.

Σε πόλο έλξης για τουρίστες από όλο τον κόσμο έχει αναδειχθεί ένας μεθυστικής ομορφιάς δρόμος που επιπλέει στο νερό και βρίσκεται στην Κίνα.

Το συγκεκριμένο «θαύμα» της μηχανικής βρίσκεται στην πόλη Enshi στην κινεζική επαρχία Hubei, αποτελώντας μια πράσινη όαση που χρόνο με το χρόνο προσελκύει όλο και περισσότερους τουρίστες.

floating bridge china 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για ένα μοναδικής ομορφιάς φαράγγι που απλώνεται σε μήκος 108 χιλιομέτρων και απαρτίζεται από 11 αξιοθέατα, συμπεριλαμβανομένων κάποιων εντυπωσιακών καταρρακτών, απόκρημνων βουνών, ενός δασικού πάρκου, αλλά και σπηλαίων.

Εκεί βρίσκεται, επίσης, η μεγαλύτερη κυλιόμενη σκάλα του κόσμου που είναι κατασκευασμένη από οικολογικά υλικά και μπορεί να εξυπηρετήσει 7.300 επισκέπτες ανά ώρα.

floating bridge china 4

Μόνο το 2019, το Enshi συγκέντρωσε πάνω από 71 εκατ. τουρίστες -6,63 εκατ. περισσότερους συγκριτικά με το 2009- οι οποίοι άφησαν στην περιοχή 53 δισ. γουάν, δηλαδή περίπου 7 δισ. ευρώ με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Στη λίστα με τις μεγάλες ατραξιόν καταλαμβάνει επάξια και η ξύλινη πλωτή γέφυρα Xuan En Shiziguan η οποία είναι χτισμένη κατά μήκος ενός ελικοειδούς μορφής ποταμού και πλαισιώνεται από δέντρα τα οποία απογειώνουν την ομορφιά του τοπίου. Έχει μήκος 500 μέτρα, πλάτος 4,5 μέτρα και εκτιμάται ότι μπορεί να φιλοξενήσει ταυτόχρονα 10.000 άτομα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο μοναδικού κάλλους δρόμος ο οποίος λειτουργεί από το 2016 είναι φιλόξενος και για τα αυτοκίνητα, αρκεί το βάρος τους να μην υπερβαίνει τους 2,8 τόνους.

Φυσικά, οι οδηγοί πρέπει να έχουν διαρκώς την προσοχή τους στο δρόμο, μιας και ένα λάθος μπορεί να τους στοιχίσει ακριβά. Ενδεικτικό των παγίδων που καιροφυλακτούν στον δρόμο είναι ένα τραγικό συμβάν που σημειώθηκε πριν από περίπου μερικές εβδομάδες στην πλωτή γέφυρα, όταν ένα επιβατικό βαν απέκλινε από την πορεία του και κατέληξε στο ποτάμι. Στο βαν επέβαιναν 8 άνθρωποι, 5 εκ των οποίων έχασαν τη ζωή τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ